Megszűnhet a gyűjtőpont Szentgotthárdon

frisss.hu Fotó: H.E. • 2015. szeptember 17., csütörtök •
Kezdeményezte az illegális bevándorlók gyűjtőpontjának megszüntetését a város. Vasárnap óta működik a szentgotthárdi ipari parkban felállított tábor, ahová akkor több száz migráns érkezett.
Megszűnhet a gyűjtőpont Szentgotthárdon

Hétfőről keddre például ötszáz menekült jelent meg. De egyikük sem vette igénybe a sátortábor szolgáltatásait, lehetőségeit. Szerdán pedig senki sem érkezett. Huszár Gábor polgármester szerint a további fenntartásra nincs szükség. A város első embere kezdeményezte, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, valamint a rendőri vezetés vizsgálja meg, hogy van-e értelme a gyűjtőpontnak. A szentgotthárdiak szerint nincs.

A táboroknál – Körmenden és Szentgotthárdon is – kint vannak a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezetének dolgozói és önkéntesei. Ők ásványvizet, gyümölcsöt és csokoládét osztottak a gyerekeknek az elmúlt napokban. Most ez leállt, ugyanis a körmendi tábor kiürült, és Szentgotthárdra sem várnak buszokat. Ettől függetlenül a szervezet készenlétben van, és tartalékokkal is rendelkezik, ami szükség esetén kiosztható.

Egyébként péntektől visszaáll a vonatközlekedés Ausztria és Magyarország között - közölte az Osztrák Szövetségi Vasúttársaság. Túlterheltségre hivatkozva szeptember 10-én függesztette fel a két ország közötti vasúti járatokat. Vas megyében csütörtök reggeltől újra megindult a vasúti forgalom Szentgotthárd és az ausztriai Mogersdorf között, így a teljes, Szentgotthárd-Graz szakaszon menetrend szerint közlekednek a vonatok.

 

Érdekesség: sajtóinformációk szerint a hazai turizmuson meg sem látszik a jelenlegi migránshelyzet. Vannak olyan tehetősebb menedékkérők, akik már kelet-magyarországi hotelekben szállnak meg. Bükkfürdőn és Sárváron is dübörögnek a szállodák. Olyan hotel is fellelhető, ahol a fizető vendégek között bevándorlók is vannak.

 

közösség

további frisss

lap tetejére