Már gyógytornász is segíti a kézilabdázókat

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2016. február 18., csütörtök •
Mindent a cél érdekében – ez lehetne a jelszó, hiszen február első napjaitól már Vadas Judit gyógytornász is a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia kézilabdázóinak felkészülését segíti.
Már gyógytornász is segíti a kézilabdázókat

A mosolygós szakember kötött- és szabadfogású válogatott birkózókkal is foglalkozott már, három hete pedig a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia fiataljait vette kezelésbe. A gyógytornász alkalmazása – az elitképzés részeként – a fejlesztést, a folyamatos fejlődést és kimondottan a tehetséggondozást szolgálja.  

Az egyetem alagsorában, a futófolyosóról nyíló, tükrökkel felszerelt táncteremben bukkantunk kézilabdázóinkra, akikkel hatos csoportokban foglalkozik Vadas Judit.

Ezek a foglalkozások mások, mint az edzések, de természetesen szinte minden mozdulat a kézilabdára adaptálva történik. A rehabilitációban, a sérülések megelőzésében, a teljesítményjavulásban, a testtartás javításában, a dobások hatékonyságának növelésében, és a regenerálódásban igyekszem segíteni. Az U11-es korosztálytól egészen a felnőttekig, hetente két alkalommal 60 perces váltásban foglalkozom a lányokkal – mondta el honlapunknak Vadas Judit.  

A helyszínen azt láttuk, hogy különböző bemelegítő- és egyensúlyfejlesztő eszközöket alkalmaznak a lányok, mert a szervezetben, ízületekben jelenlévő proprioceptoroknak gyorsan kell reagálni adott esetben egy testet ért ütésre. Ilyenkor ki kell támasztani, és bizonyos izmoknak azonnal kell reagálni. A gyógytornász segítségével ezért gyakorolnak a lányok a kézilabdára emlékeztető mozgássorozatokkal. 

Információink szerint hamarosan egy masszőr is csatlakozik majd az SZKKA szakmai stábjához.  

közösség

további frisss

lap tetejére