Közgyűlés előtt

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. január 27., szerda •
Csütörtökre hívta össze a polgármester az idei első városi közgyűlést, melyen húsz napirendi témát – közöttük az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztését – nyilvánosan, a földforgalmi törvénnyel összefüggő állásfoglalás elleni helyi kifogásokat pedig zárt ajtók mögött tárgyalják a szombathelyi képviselők.
Közgyűlés előtt

Hétfőn a gazdasági és városstratégiai bizottság, kedden pedig a bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi, valamint a jogi és a társadalmi kapcsolatok szakbizottsága tárgyalta meg, illetve készítette elő az egyes napirendi témák közgyűlés elé kerülését. Szerdán az oktatási és szociális bizottság, valamint az egészségügyi szakmai bizottság tagjai ülnek össze, és egyeztetik a képviselők asztalán szereplő javaslatokat.  

Puskás Tivadar polgármester a tervek szerint csütörtök reggel 9 órakor nyitja meg az idei első rendes közgyűlést, melyen a kiszivárgott hírek szerint több fajsúlyos téma már napirend előtt szóba jöhet.  

A közgyűlésen az egészségügy biztosan központi téma lesz, hiszen a Városi Egészségfejlesztési Programról, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház stratégiájáról, és ,,az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése" megnevezésű pályázati felhívásról is tárgyalnak, de az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló rendeletet is módosítani akarják. 

A képviselőknek dönteniük kell a gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztési projektekről, a betelepítési kvótarendszerről is. 

A közgyűlés a "Weöres Sándor-díj", valamint a "Tóth Géza-díj" alapításáról s határoz majd, zárt ülésen pedig megtárgyalják majd a Földforgalmi törvény szerinti helyi földbizottság által a szombathelyi ingatlanok vonatkozásában kiadott állásfoglalás elleni kifogások elbírálására vonatkozó javaslatot. 

A csütörtöki közgyűlésről a frisss.hu folyamatos beszámolókkal jelentkezik majd.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére