Kézisuli: fontos győzelmeket aratott Pődör Zoltán csapata

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2016. február 07., vasárnap •
Két fontos győzelmet is elkönyvelhetett a Szombathelyi KKA U13-as csapata az Országos Gyermekbajnokság felsőházi rájátszásában. Az Egyetemi Sportcsarnokban lejátszott második meccsen kézisulit tartottak a szombathelyi lányok.
Kézisuli: fontos győzelmeket aratott Pődör Zoltán csapata

Több kiváló meccset is láthatott az Egyetemi Sportcsarnokba kilátogató szépszámú közönség, hiszen az ÉLES KISE – SZKKA meccs igazi csúcsrangadó volt. 6-5-ig a szombathelyi lányok vezettek, aztán sokáig döntetlen volt, de 8-9-nél átvették a vezetést a vendégek, a félidőben aztán 10-10 állt az eredményjelzőn. 

A második 20 percben az Éles KISE szerzett vezetést, de a szombathelyiek azonnal egalizáltak, 11-11. Tamási Kata és Pődör Blanka irányító játéka ezúttal is jól érvényesült. 12-14-re, majd 14-16-ra is elhúzott Pődör Zoltán csapata, de a vendégek megint szorossá tették a meccset. 

8 perccel a vége előtt, 15-18-nál az egykori világválogatott Éles József időt kért. 16-19-nél újra megpróbált felzárkózni a veszprémi csapat, de nem sikerült. 16-20-nál Pődör Zoltán mozdulatai is azt jelezték, ez a meccs már megvan. 1 perccel a vége előtt mégis feljöttek 18-20-ra a vendégek, de a hazai időkérés bevált, gólt is dobtak a szombathelyi tinik, így a végeredmény: Éles KISE – SZKKA 19-21 (10-10) lett.

Ez a győzelem egyébként azt jelenti, hogy a szombathelyi lányok pontszámban beérték az Éles KISE csapatát, és az egymás elleni eredmények miatt a 2. helyen végezhet. A tabellát továbbra is a mezőny kiemelkedően legjobb csapata, a Győri ETO KC I. vezeti. 

Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezető elnöke a fontos győzelem után örömmel nyilatkozott honlapunknak. 
Azt gondolom, hogy annak ellenére, hogy szoros eredmény született, végig kézben tartottuk a meccset. A második félidő közepén, amikor 3-4 góllal is vezettünk percekig, akkor a gyerekek is elhitték, hogy nyerhetünk. Fontos volt győzni az Éles KISE ellen, hiszen ezzel nagy lépést tettünk az országos döntőbe jutás felé. Az egész meccsen jól dominált csapat, de Tamási Kata és Kulcsár Dorka teljesítménye külön is megsüvegelendő – mondta az SZKKA U13-as csapatának edzői teendőit is ellátó Pődör Zoltán. 

Szombat délután még egy meccset játszott az SZKKA U13-as csapata, ezen a Sárvári Kinizsi SE lányait 41-6-ra hengerelték le Pődör Zoltán ,,lányai”. Jogos volt tehát az öröm és a közönség ünneplése. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére