Nekünk nem mindegy, sőt, minden kettő: 222 centiméter magas, 22 éves center érkezik Szombathelyre

SzR-HCs • 2015. július 08., szerda •
Az augusztusban induló szezonban is a legjobb nyolc közé jutást célozza meg a Falco-Trend Optika KC Szombathely kosárlabda csapata. Ebben segít majd a hórihorgas magyar center és a horvát hátvéd, de amerikai irányító és szerb bedobó is érkezhet még.
Nekünk nem mindegy, sőt, minden kettő: 222 centiméter magas, 22 éves center érkezik Szombathelyre

A sárga-feketék a hatodik helyen zárták a májusban véget ért NB I-es férfi kosárlabda-bajnokságot. Az elvárások az augusztusban induló szezonban is hasonlóak, hiszen a Kálmán László irányította sárga-feketék 2016-ban is a legjobb nyolc között végeznének – tudta meg a frisss.hu a Falco szerdai sajtótájékoztatóján.  

Meghatározó játékosok, a többi között az egyik legnagyobb hazai tehetség, Perl Zoltán is távozott nyáron a Falcotól, de Majsztorovics, Will, Bus és Popgyákunik sem a sárga-feketéknél folytatja – mondta el Gráczer György, a klub ügyvezetője. 
A legnagyobb szponzor, Szombathely városa és annak sportért felelős alpolgármestere szerint a Falco KC ereje az önkormányzati támogatás mellett az utánpótlás-nevelésben rejlik.

Koczka Tibor, alpolgármester kijelentette: ahogy az elmúlt szezonban, a korábbi szezonokban is, rendszeres, hogy az utánpótlás csapatok az országos bajnoki első vagy valamelyik dobogós helyet szerzik meg. Ezért is gondolom úgy, hogy a Falco jövője az utánpótlásban rejlik. 

Az utánpótlás korú fiatalok beépítése mellett centerre és hátvédre is nagy szüksége volt a sárga-feketéknek – ezt már Kálmán László, a Falco KC vezetőedzője nyilatkozta.  
,,Úgy gondolom, hogy Dobos Laci egy nagyon erős és magas személyiség, hiszen egy 222 cm  magas,  22 éves játékosról van szó, aki múlt évben Zaragozában játszott, majd kölcsönadták La Corunába. Vele úgy gondolom, hogy nagyon sokat erősödünk a palánk alatt, a másik igazolásunk a horvát Dino Butorac, aki a svéd bajnokságból érkezik, aki fiatal nagyon tűzkezű játékos és nagyon jó hatékonysággal dobja a triplákat emberről és messziről is.”        

    

Dino Butorac 192 centiméter magas, 24 éves, horvát hátvéd
A legutóbbi két szezont a Södertälje Kings (svéd) csapatában töltötte, ahol mindkétszer bajnok lett.
A legutóbbi szezonban: 46 meccs, 28 percet töltött átlagban a pályán, 10.5 pontot, 3.4 lepattanót és 1.9 gólpasszt átlagolt (az EuroChallenge Kupában 5 meccsen 26.4 perc alatt 7.6 pont, 2.6 lepattanó és 1.6 gólpassz voltak a mutatói).
Korábbi csapatai: KK Jolly Jadranska Banka és a Cedevita Zágráb, Buducsnoszt VOLI (montenegrói), Siroki Primorka (bosnyák), Batumi (grúz) csapatában is. 
2010-ben a horvát U20-as válogatottal az A-divíziós Európa-bajnokságon, egy évvel korábban pedig az U19-es világbajnokságon is szerepelt.

Dobos László 1993-as születése ellenére hosszas légióskodás után tér vissza Magyarországra. A centernek három éves szerződése van a spanyol Zaragozával, ahonnan egy bajnoki szezonra vette kölcsön a Falco. A válogatott kosaras szerződésében két hét próbajáték és orvosi vizsgálat is szerepel.

Honlapunk megtudta, hogy egy amerikai irányítóval és több szerb játékossal is egyeztetnek még a csapat vezetői. A Falco augusztusban kezdi meg a felkészülést az október közepén induló bajnoki szezonra. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére