Két vagon füstölt Szombathely határában

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. október 28., szerda •
Nyugalom, ez csak a katasztrófavédelmi gyakorlat része volt!
Két vagon füstölt Szombathely határában

Egy komplex katasztrófavédelmi gyakorlat szemtanúi lehettek, akik ma reggeltől a Mérleg utca környékén jártak. Ugyanis a három pilléren nyugvó gyakorlat során valamennyi szakterületnek – így mind a tűzoltási, mind az iparbiztonsági, mind pedig a polgári védelmi szakterület hivatásosainak bőven jutott bizonyítási lehetőség.

A nagy erőket megmozgató gyakorlat három mozzanatból áll: egyrészt a MEDOSZ Kft. külső védelmi tervgyakorlatából, másrészt a beavatkozó állomány tűzoltási-műszaki mentési gyakorlatából, továbbá a veszélyes anyagok kiszabadulásával járó balesetekre való felkészülésként magába foglalt egy iparbiztonsági gyakorlatot is. A feladatok végrehajtásában részt vesz a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Katasztrófavédelmi Mobil Labor, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a Szombathelyi, Sárvári és Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya.

„A megrendezett gyakorlatok szerint egy veszélyes anyagokat tároló létesítmény kigyulladt és ennek következtében ez a mérgező füst a város felé tart. Ezzel párhuzamosan pedig a GySEV vonalán két vagon gyulladt ki, ahonnan ki kell menteni az utasokat” – mondta el nekünk Lakatár Gábor, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője.

A gyakorlatok célja, hogy a veszélyes üzem dolgozói begyakorolják a súlyos káresemény-elhárítási tervben szereplő feladataikat, a tűzoltó állomány felelevenítse a veszélyes anyag jelenlétében történő beavatkozás sajátosságait, illetve tovább erősítse a szakterületekkel, társhatóságokkal és közreműködő szervekkel való együttműködést.

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére