Ausztria-Magyarország: Bringázz és bámulj!

SzR • 2014. november 14., péntek •
A bringás túráknak nincsen párja, nem véletlen, hogy napjainkban egyre népszerűbb a kerékpáros turizmus. Többi között erről szól az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatásával megvalósuló ,,Határtalan kerékpáros élmény - bringázz és bámulj" című projekt is. Koczka Tibor alpolgármester szerint a szombathelyi önkormányzat támogatásával hamarosan már pályázni is lehet az egyes túraútvonalak szervezésére.
Ausztria-Magyarország: Bringázz és bámulj!

A ,,határtalan kerékpáros élmény" projekt keretében most azon gondolkodtak, hogy az útvonalak mentén elhelyezkedő önkormányzatok, civil szervezetek miként tudnak aktív részesei lenni a hálózatnak – egyebek mellett ezt tudtuk meg a Kámoni Arborétum konferenciatermében tartott csütörtöki programon.
Az eseményen Koczka Tibor  alpolgármester – aki maga is a kerékpározás egyik nagy szerelmese - honlapunknak elmondta, hogy ,,amennyiben az egyesületek, kerékpáros klubok regisztrálnak a szombathelyi önkormányzat webes felületén, akkor pályázhatnak és ezáltal, a szombathelyi önkormányzat támogatásával lehet az adott útvonalakra túrákat szervezni."
Vörös-Borsody Csilla, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője a projekt jelenlegi állásáról tartott tájékoztatójában arról beszélt, hogy az osztrák partnerekkel kifejezett szerencse együtt dolgozni, hiszen a kerékpárturizmus területén, ők jócskán előttünk haladnak.
A frisss.hu megtudta, hogy a szervezők szeretnék a ,,kerékpáros terméket” továbbfejleszteni, piacra vinni és kellő marketing mellett értékesíteni, ezzel párhuzamosan pedig hangsúlyt fektetnek a minőségbiztosításra és további hálózatfejlesztésre is.
A projekteseményen bemutatták a végleges útvonalakat, illetve az ehhez kapcsolódó térképeket, grafikai elemeket, irányító táblákat, valamint festett jelzéseket is. 

Fotó: Savaria Turizmus Nonprofit Kft. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére