Így éld túl a napi 8 óra munkát

frisss • 2019. október 15., kedd •
4+1 tipp, hogy jól érezd magad munkahelyeden
Így éld túl a napi 8 óra munkát

10 ezer napot töltünk életünk során a munkahelyünkön, ráadásul sokunk irodában, a számítógép előtt görnyedve teszi mindezt. Túlórázunk, folyton rohanunk, alig vagyunk otthon, nincs időnk sem edzeni, sem kipihenni magunkat. Könnyen felborul fizikális és mentális egyensúlyunk, miközben jó közérzetünk is odalesz. Hacsak nem teszünk aktívan a fentiek ellen.

Ismerős a fent vázolt helyzet? Nem vagy egyedül! A magyar munkavállalók több mint 50 százaléka váltana munkahelyet akkor, ha olyan ajánlatot kapna, ahol az egészségre pozitívan ható juttatások szélesebb körűek – erre mutatott rá a beneFit Prize-hoz kapcsolódó reprezentatív kutatás eredménye.

Rohanó világunkban különösen fontos az egészséges étkezés támogatása, az inspiráló munkakörnyezet és adott esetben sportolási lehetőségek biztosítása is. Bár ez a munkáltatód feladata, te is tehetsz azért, hogy jobban érezd magad munka közben:

  1. Eddz még a munka előtt!

Érdemes egy órával hamarabb felkelned azért, hogy elmenj futni egyet, vagy meglátogasd a hozzád legközelebbi edzőtermet. Testmozgás után sokkal frissebb leszel egész nap, és a munkádat sem fogod annyira stresszesnek érezni.

  1. Állj fel és sétálj!

Óránként egyszer mindenképp állj fel a székedből, nyújtózkodj és tegyél egy kört az irodában. Ezek remek alkalmak elmenni egy pohár vízért, sétálni az udvaron és kiszellőztetni a fejünket.

  1. Ülj át fitneszlabdára!

Ha már nagyon kényelmetlen a széked, akkor dolgoztasd meg a derekad és ülj a labdára. Az a fontos, hogy egyenes háttal ülj, illetve az alsó és a felső lábszárad, valamint a lábad és a törzsed is 90 fokos szöget zárjanak be egymással.

  1. Ha beteg vagy, irány az ágy!

Ha rossz a közérzeted, felment a lázad, akkor semmiképp ne menj be a munkahelyedre! Ha van rá lehetőséged és még nem döntött le teljesen a nátha, akkor feküdj le a kanapéra, tedd magad mellé a laptopot és a forró teát, és így küldd el a legfontosabb e-maileket.

     4+1   Mutasd meg, milyen szuper helyen dolgozol

Nálatok vannak gyümölcsnapok? Munkahelyi pszichológushoz is bármikor fordulhatsz? Esetleg a vállalatnak saját programja van a dolgozók jóllétéért? Akkor pályázzatok a beneFit Prize 2019 díjra és legyen a te munkahelyed az egyik első olyan vállalat, amelyik elnyeri ezt az elismerést!

közösség

további frisss

lap tetejére