Húsvéti hétvégére ismét 10.500 kg ponty érkezik a vasi vizekbe

frisss, vasivizeken.hu • 2019. április 16., kedd •
A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2019. április 15-16-án (hétfő-kedden) folytatja a megyei horgászvizek tavaszi pontytelepítését.
Húsvéti hétvégére ismét 10.500 kg ponty érkezik a vasi vizekbe

A kihelyezés két napon keresztül fog zajlani a halak rendelkezésre állása miatt. A márciusi kezdő  telepítéshez  hasonlóan az állóvizek mellett a - vadvizek közül – a Rába folyó ikervári szakaszaiba, a Pinka patakba és a Marcal folyóba is lesz fogható méretű ponty telepítve.

A Húsvéti hosszú hétvégére halasítás  10.500 kg 1,5-3 kg közötti átlagsúlyú háromnyaras ponty kerül a Szövetségi vizekbe. Az elmúlt hetekben közel 20 tonna különböző korosztályú hal  érkezett a vizekbe, hogy a horgászoknak minél nagyobb élményt nyújtsanak a vasi vizek. A mostani telepítésen a halak a Marcali víztározóból "költöznek" új otthonukba.  A haltelepítések után általános horgászati tilalom nem kerül egyik vízterületen sem elrendelésre, hogy mindenki minél előbb tudjon a szenvedélyének hódolni a tavasszal.  A halasítás tervezett ütemezése:

Jelen telepítés a MOHOSZ-MAHAL közös áprilisi akciója keretében valósul meg. Váltson Ön is horgászjegyet a vasi vizekre, hogy halban gazdag vizekkel szolgálhassuk a szórakozását a jövőben!

közösség

további frisss

lap tetejére