Húsvét után megújul a szombathelyi Laky Demeter utca

NR - Fotó: Benkő Sándor • 2017. április 10., hétfő •
Nem csak az útburkolatot cserélik!
Húsvét után megújul a szombathelyi Laky Demeter utca

Hétfőn kora délután Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester, Illés Károly alpolgármester, Ágh Ernő, a körzet képviselője és Krenner Tibor a kivitelező Bit-Ép ügyvezetője beszéltek a környéken várható munkálatokról.

Az utca teljes hosszában, megújul ez több mint 333,65 méter jelent, a teljes burkolatot kétrétegű aszfaltra cserélik, így az autókkal járható út szélessége 5 méter lesz. Emellett térköves járdákat és parkolósávokat, illetve csapadékcsatorna rendszert alakítanak ki.

"A munkálatok nagy részét teljes út zár mellett tudjuk kivitelezni a technológiai követelmények miatt. A kivitelezést és útlezárást két ütemre osztottuk, hogy a lakóknak minél kisebb fennakadást okozzunk. A lezárt területen a gyalogos forgalmat folyamatosan biztosítjuk" - tudtuk meg Krenner Tibortól.

A kivitelezés két ütemben valósul meg, az első szakasz a Jáki út-Fábián Gyula utca közti szakasz, a második pedig a Fábián Gyula utca-Alsóhegyi út közötti rész. Az első ütem munkálatai 2017. április 18-án kezdődnek meg és várhatóan 2017. augusztus 10-ig tartanak majd. Az érintett területen a lakók a gépkocsi forgalmat érintő korlátozásokról külön írásbeli értesítést kapnak majd.

Puskás Tivadar a beszédében kiemelte, hogy előre is elnézést kérnek a lakosságtól az útépítés során felmerülő kellemetlenségek miatt, de összességében ismét fejlődik a város. Ágh Ernő a körzet képviselője arról beszélt, hogy nagyon fontos pontja ez a környék közlekedésének, hiszen egy óvoda, a környék postahivatala és egy bolt található az utcában, illetve ennek köszönhetően a környező utcák elérhetősége is javulni fog. Illés Károly hozzátette, hogy a beruházás 2016-os forrásból, több mint 114 millió forintból valósul meg, illetve további útfelújítás is várható Szombathelyen.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére