Hősként köszöntötték a szombathelyiek Királyt, Guzmicsot és Stiebert a Sportházban

T.A., fotó: Tóth Arnold, Szombathely.hu/Benkő Sándor • 2016. június 29., szerda •
Ismét óriási volt a hangulat a szurkolások helyszínén.
Hősként köszöntötték a szombathelyiek Királyt, Guzmicsot és Stiebert a Sportházban

Szerda este az Agora Művelődési és Sportházban Hende Csaba, országgyűlési képviselő, Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és a Haladás vezetői, valamint több mint ezer szurkoló köszöntötte az Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott Vas megyei tagjait. Király Gábor, Stieber Zoltán és Guzmics Richárd, valamint Fehér József, a csapat fizioterapeutája elszoruló szívvel fogadták a szurkolók köszöntését.  Fergeteges hangulat fogadta a sportolókat, köszöntésük előtt a szombathelyi televízió összeállításával hangoltak a rendezők. A válogatott góljait most is hatalmas ováció fogadta.

A felvezetőben elhangzott, ezeket a fiúkat nyugodtan lehet hősnek nevezni, ahogy Horváth Zoltán műsorvezető elmondta, még az értelmező szótár meghatározása szerint is. A Hős meghatározása: Csodálatos tetteket végrehajtó személy, példamutató ember.

Az este és az elmúlt hetek hangulatát Hende Csaba országgyűlési képviselő így fogalmazta meg : Jó régen volt ilyenben részünk. A képviselő hangoztatta, Király, Guzmics és Stieber példát, tartást ad a Vas megyeieknek.

Puskás Tivadar polgármester szavai szerint Magyarországnak, Szombathelynek már jó focija is van. – Ez a válogatott összefogott csapattá tette Magyarországot is – mondta a megyeszékhely vezetője.

Köszönjük és köszöntük a biztatást, fontos háttér ez ahhoz a teljesítményhez, melyet a válogatott véghezvitt – mondta a játékosok köszöntésekor Király Gábor.  Guzmics Richárd szerint a meccsek után megkapták azokat az üzeneteket, videókat, melyeket a szurkolók itthonról küldtek a csapatnak. – Összekovácsolt bennünket ez a siker – mondta a válogatott védője. – Minden gól mindannyiunké volt, magamról azonban nem hittem, hogy az Európa-bajnokságon betalálok az osztrákok hálójába – jegyezte meg Stieber Zoltán.

A válogatott Vas megyei tagjait a képviselő, a megyeszékhely polgármestere és a Haladás vezetői ajándékokkal köszöntötték. Majd elhangzott, a szombathelyi közgyűlés várható döntése nyomán Király Gábort Szombathely díszpolgárának választják (várhatóan Puskás Tivadar polgármester előterjesztésére).

A haladás vezetői elmondták, az Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott jó példája nyomán a vasi megyeszékhely csapata is több – jövendő – játékost és több szurkolót köszönthet a megújuló Haladás stadionban.

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére