Tehetségek a kapuban: Hegedűs, és Király nyomdokán

SzR-HCs • 2014. október 29., szerda •
Idén immár hatodszor várta az ifjú kapustehetségeket a Király Gábor Nemzetközi Kapustábor. Hegedűs Pétertől, a Haladás egykori kapuslegendájától, a tábor szakmai vezetőjétől a frisss.hu megtudta, hogy október 27-29 között, az újperinti Király Sportlétesítményben öt intenzív edzésre, videózásra és elemző beszélgetésekre is sor került. A tábor sztárvendége ez alkalommal Sáfár Szabolcs korábbi 14-szeres válogatott magyar hálóőr, a Vasas, a Salzburg, az Austria Wien és az Innsbruck egykori kapusa volt. Hegedűs Péter, Sáfár Szabolcs és Király Gábor tehetséges utódai legközelebb november 16-án találkoznak Szombathelyen.
Tehetségek a kapuban: Hegedűs, és Király nyomdokán

Hegedűs Péter honlapunknak azt is elmondta, hogy ez alkalommal tizenöt ifjú tehetség érkezett az ország szinte minden szegletéből. A kapustáborban szegedi, budapesti és persze szombathelyi 10-19 év közötti fiatalok nevelkedtek és olyan igazi kapuslegendáktól kaptak hasznos szakmai tanácsokat, mint Sáfár Szabolcs és Hegedűs Péter. 
Örömmel konstatáltam, hogy tehetséges kapusok tűntek fel ebben a három napban, és bízom benne, hogy közülük – egy-két éven belül – többen is szerephez jutnak majd az NB I-ben. Vendégünkkel, Sáfár Szabolccsal nagyon jó hangulatú és érdeklődő beszélgetést folytattak a gyerekek – tette hozzá az NB I-ben 269 alkalommal szereplő volt kaposvári és szombathelyi kapus.    

A tábor résztvevője volt Mészáros Mirkó (9) is, aki nem kisebb kapustól, mint a Vasas korábbi legendájától, az egykori válogatott Mészáros Ferenctől hallott a spoortág szépségeiről, és tőle sajátította el a kapusok alapmozdulatait is. 

A televízióban láttam, hogy Király Gábor kapustábort indít és mivel nagypapám is híres kapus volt, nagyon megszerettem a védést. Fárasztó, de nagyon hasznos volt az edzőtábor, szeretnék még visszatérni ide - mondta el honlapunknak az egykori kiváló kapus unokája. 

Szebényi Dávid (18) Gyirmóton őrzi az U19-es csapat kapuját, Szombathelyre barátjával együtt érkezett.

Az edzések nagyon kellemesesen lefárasztottak, nagyon sokat tanultunk, komolyan mondom, hogy jól éreztük magunkat. Nagyon jót tett nekem ez a három intenzív nap, bízom benne, hogy ezután még jobban védek majd - mondta a frisss.hu-nak az ifjú kapustehetség, akinek Iker Casillas a példaképe. 

A Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola ifjú palántái legközelebb november 16-án randevúznak Szombathelyen. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére