Halmosi Péter: génjeimben van a Haladás!

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2015. december 19., szombat •
Halmosi Péter (Cucu), a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgó csapatának kapitánya örökre beírta magát a Haladás történelemkönyvébe azzal, hogy a december 12-i, hazai meccsen Ő rúgta az utolsó zöld-fehér gólt az 1975-ben átadott stadionban.
Halmosi Péter: génjeimben van a Haladás!

A Mosolymaraton alkalmával a stúdiónkban vendégeskedő népszerű labdarúgó kérdéseinkre válaszolva elmondta, hogy az utolsó forduló óta szinte semmire nem volt ideje.

Cucu, hogy telnek a Puskás Akadémia elleni meccs óta a mindennapok?

Rohangáltam az utolsó meccs óta, hiszen mi is igyekszünk felkészülni az ünnepekre. Sajnos még nincs itt az idő a pihenésre, nagyon sok dolgot el kell intézni még a Karácsony előtt.

Ha valakinek, akkor Neked biztosan zöld-fehérből van a szíved...

Amikor már megszülettem eldőlt a sorsom, hiszen édesapám válogatott labdarúgó, édesanyám válogatott atléta volt, az első edzőm pedig Szarka Zoltán olimpiai bajnok kapus lett, vagyis a génjeimben volt és van jelenleg is a Haladás.

Milyen volt a Puskás ellen gólt rúgni?

Nagyszerű érzés volt és büszke vagyok arra, hogy én rúgtam az utolsó gólt. Ez olyan nekem, amit nehéz szavakba önteni. Szeretném, ha az új stadionban is játszhatnék, és ott is góllal, gólokkal segíthetném csapatom minél jobb bajnoki szereplését. 

Mit vittél magaddal a Rohonci útról haza emlékként?

Még semmit, de szeretnék a gyepszőnyeg egy darabkáját a kertemben viszont látni, ez örök emlék lenne

Elégedett vagy a csapat őszi szereplésével? 

A Swietelsky cégcsoport érkezésével sikerült megfelelő anyagi hátteret teremteni, illetve jó játékosokat igazolni. Király Gábor érkezésével pedig olyan stabil mag alakult ki, amely kiváló jövőt sejtet.

Mit várhatunk tőletek tavasszal?

A tavaszi szezon célja a stabil szereplés, kiesni már ezzel a csapattal szinte lehetetlen, bár a soproni pályán szereplés is érdekes lesz számunkra. A Fradi mögött kiegyenlítettek az erőviszonyok, szeretnénk április végén, május elején is elégedettek lenni. 

Szerinted az Európa-bajnokságon hogyan szerepel majd a magyar válogatott?

Az Európa-bajnokságon nagyon jó, hogy ott leszünk. Szerintem kicsit becsapós ez a csoport, hiszen nem lesz egyik meccs sem könnyű, ugyanis az osztrák, és az izlandi csapat sem egyszerű, a portugál pedig világklasszisokból áll. Pontot, pontokat lehet és kell szerezni az osztrákok és az izlandiak ellen. A portugálok ellen más lesz pályára lépni, de náluk Ronaldóról szól minden, tehát, ha neki nem megy vagy nincs kedve játszani, akkor ők is sebezhetők.

Hamarosan itt a Kraácsony. Hogyan töltitek az ünnepeket?

Feleségemmel és két gyermekemmel töltjük a Szentestét, igyekszünk minden karácsonyi szokást feleleveníteni. Mivel a feleségem nagyon jól főz, már nagyon várom a karácsonyi finomságokat, amelyek közül a kekszrolád a kedvencem. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére