Halász Bence 2017-ben is nagy dobásra készül

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2017. január 01., vasárnap •
Kemény és rengeteg nagy versennyel tarkított esztendő előtt áll a Dobó SE junior világ- és Európa-bajnoka.
Halász Bence 2017-ben is nagy dobásra készül

A fiatal tehetséggel, az idei junior világbajnokkal a Sugár úti Kiscsarnokban beszélgettünk, egy nem akármilyen edzést követően. 

November vége óta zajlik az alapozás, és bizony mindig nagyon megizzadtatok...
Nagyon kemény az alapozás, most különösen nehéz fejezethez érkeztünk, hiszen már a súlyzók és a különböző erősítő eszközök is előkerültek. Ami másnak 3-3,5 órás edzés, azt nekünk 2-2,5 órába sűrítették össze edzőink, szóval nagyon kemény. A munka során több alkalommal kerülünk oxigénhiányos állapotba, ezzel nagyon meg kell küzdenünk, de az eredmények majd kárpótolnak.

Mit vársz magadtól 2017-ben?
Nem lesz egyszerű ez az év, mostantól kezdve 3 éven keresztül az U23-asok között szerepelek majd, szóval feljebb lépek egy korosztályt, a 6 kg-os kalapács helyett 7,26-os szerrel dobok majd. Sok a különbség a két kalapács között, hiszen mind technikailag, mind fizikailag nagyobb odafigyelést igényel. Szerencsére eddig is viszonylag sokat dobtam és edzettem a felnőtt szerrel, így bízom benne, hogy nem jelent különösebb gondot az átállás.    
Junior világ- és Európa-bajnokként mindenki azt várja tőlem, hogy 2017-ben még nagyobb dobásokkal vetessem magamat észre és akár a felnőtt világbajnokságon is jól szerepeljek. Én azonban mindig csak a következő feladatra koncentrálok, de persze én is nagyot és egyre nagyobbakat szeretnék dobni.
 

Mi az idei legfőbb célod?
Az U23-as Európa-bajnokságon mindenképpen szeretnék a dobogóra állni. Ha sikerül javítanom az egyéni legjobb eredményemen, akkor akár meglepetést is okozhatok. Emellett az Universiádén is indulok majd, de a londoni felnőtt világbajnokságra is szeretném megváltani a repülőjegyet, aztán ott is minél jobban szeretnék szerepelni. 

Szeptemberben megkezdted az egyetemet, hogy mennek a tanulmányok?
Az egyetem nagyon tetszik, még három vizsgám lesz, január 5-én anatómiából tesznek próbára, majd a szociológia és végül a pszichológia következik.

Halász Bencét 2 hét múlva láthatjuk versenyen dobókörbe állni, akkor a szombathelyi téli háziversenyen méreti meg magát. 

közösség

további frisss

lap tetejére