Hajmási András szerint a bronzérem és a feljutás is elérhető

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2016. január 22., péntek •
A legjobb magyar vízilabdázók az EB bronzmeccsén küzdhetnek, mi pedig a magyar bajnokság másodosztályába juthatunk – ezt Hajmási András, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) kiváló játékosa mondta büszkén honlapunknak.
Hajmási András szerint a bronzérem és a feljutás is elérhető

 

A Nagy Lajos Gimnázium 17 esztendős tanulója (az alábbi képen balról a negyedik - a szerk) már 11 éve vízilabdázik, bal kezes lévén ,,rossz kéz szél” és ,,rossz kéz hátsó” posztokon érzi leginkább jól magát. A kiváló játékintelligenciájú fiatal pólós szeret irányítani és fazont szabni a csapat játékának. 

Szűkösen vagyunk meg tizenegy-tizenketten, de igyekszünk mind a felnőtt, mind az utánpótlás csapattal jól helytállni. Egyre több gólt szeretnék lőni, és az úszásom gyorsaságán is szeretnék még javítani. Úgy érzem a csapat kezd összeállni, a csapattársaimmal együtt az OB I/b-be vágyunk. Utánpótlásban bennmaradás volt az eredeti cél, mivel azonban jelenleg a 9. helyen állunk a felsőházban, és ez a középmezőnyt jelenti, a végén a 7-8. helyre szeretnénk odaérni. A felnőtt csapatnak pedig az a reális célja, hogy feljusson az OB I/b-be – nyilatkozta honlapunknak Hajmási András. 

Az AVUS tehetséges fiatalja a felnőtt vízilabda Európa-bajnokságot is figyelemmel kíséri és már a bronzmeccsre figyel.  


Madaras Norbert a példaképem, bár ő most nem tagja az EB-n szereplő csapatnak, mégis úgy gondolom, hogy a sok kiváló vízilabdázót felvonultató Benedek-csapat az Európa-bajnokságon megszerzi a bronzérmet. Nagyon bíztam a döntőbe jutásban, de sajnos Montenegró megnyerte ellenünk az elődöntőt, így az olimpiai indulás jogát majd a kvalifikációs tornán kell kiharcolni. A lányok döntőben a hollandokat, a fiúk pedig a bronzmeccsen a görögöket győzhetik le – tette hozzá az AVUS kiválósága. 

Aki esetleg nem tudná mi történt az elődöntőben, az alábbiakban böngészheti a csütörtök esti Magyarország – Montenegró meccs jegyzőkönyvét. 

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BELGRÁD
ELŐDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 5–8 (2–2, 1–2, 1–1, 1–3)

Góljainkat Manhercz Krisztián és Varga Dénes (2-2), valamint Hosnyánszky Norbert szerezték.  
Benedek Tibor a meccs után azt nyilatkozta, hogy 5-5-nél is bízott a győzelemben, mert ez a mérkőzés elsősorban az olimpiai kvótáról szólt. 
Eddig szép utat jártunk be, de a bronzmeccs még hátra van. Magunk és a közönségünk miatt is kötelező lesz a görögök ellen is nagyon jól játszani és nyerni – tette hozzá a szövetségi kapitány. 

A magyar-görög EB bronzmeccs szombaton 16.15-kor kezdődik. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére