Győzelem a Tófürdőn: Magyarország – Olaszország 16-13

Szita Róbert helyszíni tudósítása Fotó: Bodorkós Máté • 2016. augusztus 12., péntek •
Ma este megkezdődött és vasárnapig tart az I. OMV Nemzetközi Utánpótlás Vízilabda Kupa. A mieinknek az első fordulóban az olasz válogatottat sikerült szoros küzdelemben legyőznie.
Győzelem a Tófürdőn: Magyarország – Olaszország 16-13

Csak névlegesen első, az elmúlt 4 évben Savaria Nemzetközi Junior Vízilabda Torna néven megismert rangos esemény, ahol idén is az U18-as korosztály legjobbjai csapnak össze, ami a magyar együttesnek azért is fontos, mert augusztus végén rendezik a korosztályos világbajnokságot Montenegróban és erre nyújt remek felkészülési lehetőséget.

Már hétfőtől fogadta a Magyar Vízilabda Szövetség és a Szombathelyi Vízilabda Egyesület, valamint a Pannonsport Kft. a nemzetközi utánpótlás csapatokat. Elsőként az ausztrálok érkeztek meg a városunkba, mert nekik még akklimatizálódni is kellett. A szabályokban több fontos változást érdemes megjegyezni: kisebb pályán, kisebb labdával, hatan-hatan (5 mezőnyjátékos és 1 kapus) játszanak egymás ellen, ahogy a VB-n is.

A torna megnyitóján Puskás Tivadar polgármester kijelentette, hogy Szombathely számára nagy öröm, hogy immár ötödik alkalommal ad otthont a vízilabda utánpótlás tornának a Tófürdő. 

A vízilabda mindig sikersportág volt, reméljük idén is elhódítjuk a kupát - tette hozzá a város első embere, aki Szent Márton plakettet adományozott Nemcsik Balázsnak, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkárának. 

Ezt követően Kisőrsi Ferenc, létesítményvezetőnek Környezetvédelmi Díjat adtak át Mészáros György, a Megoldás Kft. ügyvezetője.  

És akkor most nézzük az első hazai meccset, a magyar-olaszt. 

Magyarország – Olaszország 16-13 (4-4, 3-3, 2-4, 6-2)

Magyarország a Laposa - Zerinváry, Vadovics, Nagy Á., Teleki, Kósa összeállításban ugrott a medencébe, míg az olaszok a Faraglia - Di Martire, Baviera, Maccioni, Manzi, De Michelis kezdővel tették ugyanezt. 

4. negyed: Burián Gergő lőtte a tizedik és a tizenegyedik magyar gólt is, 11-11. Manzi révén megint a kékeknől az előny, 11-12.Sugár Péter távoli góljával újra egyenlő, 12-12. Manzi és Vadovics gólváltása hozta a 13-13-at. Vadovics révén 14-13, majd Teleki találatával már kettőre hízott az előny, 15-13, majd vadovics hatodik góljával lett 16-13. Megvan a meccs!

3. negyed: Vadovics-góllal indult a negyed, majd egy szerencsés lövéssel megint Baviera volt eredményes, 8-8, De Michelis már a vezetést is megszerezte, majd Maccioni 5 méteres góljával már 8-10 oda. teleki hozta közelebb a mieinket, 9-10, majd olasz hiba és magyar időkérés. Horkai megpróbálja összerázni a csapatot, de nem sikerül az egyenlítés, sőt az olaszok Di Martire révén megint kettővel húznak, 9-11. 

Szünet

2. negyed: Nem jól indult a játékrész, Maccioni révén már az olaszok vezetnek, 4-5 oda, de Baksa Benedek egyenlít gyorsan, 5-5. Baviera harmadik találatával 5-6, majd Manzi újra betalál, így 5-7. Vadovics szépített, 6-7. 5 méresből Burián gergő egyenlített, 7-7. 

1. negyed: Vadovics góljával vezetünk, de Baviera gyorsan egalizál, 1-1. Nagy Ádám szerzett újra vezetést a hazaiaknak, majd Sebestyén Balázs növelte a fölényt, 3-1, de Manzi azonnal kozmetikázott, 3-2, majd Baviera egyenlített. Sebestyén második góljával lett újra az előny a magyaroknál, 4-3, ezt az eredményt De Michelis alakította 4-4-re. 

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére