Forrt a medence: AVUS - Nagykanizsa 18-19 (5 méteresekkel!)

Szita Róbert helyszíni tudósítása - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. szeptember 11., vasárnap •
A szombathelyi aligátorok drámai csatában, 5 méteresekkel maradtak alul a kanizsaiak ellen az I. Aligátor Kupán, a Tófürdőn.
Forrt a medence: AVUS - Nagykanizsa 18-19 (5 méteresekkel!)

AVUS - Nagykanizsa 18-19 (4-3, 5-2, 3-4, 1-4 - 5 méteresekkel 5-6)

Az aligátoroknál mindenki szerepet kapott, így Horváth Alex mellett Kovács Barnabás is védhetett, a mezőnyben pedig Juhász Máté, Hajmási András, Polcsik Máté, Úr Valér, Takács Kristóf, Vladimir Cvetic, Karácsonyi Vazul, Kutasi Rómeó, Kurucz Barnabás, Doma Péter, Sági Benjámin és Ekler Bendegúz is medencébe szállhatott.

Az 1. negyedben a kanizsaiak hozták el a labdát, majd az első gól és a övék volt, Szepesi talált be, 0-1, aztán hamar rádobták a másodikat is, 0-2 volt 2 perc után. A 4. percben Doma Péter gólja jelentette a szépítést. Nem álltunk meg itt, újabb perc múlva Polcsik Máté már ki is egyenlített, 2-2. Fordult a kocka, Hajmási András is bevágta, már az AVUS vezet, 3-2. Gyorsan időt is kért a Kanizsa VSE mestere. Egalizáltak a kanizsaiak egy szép akció végén, de Ekler újra előnyt szerzett, ezúttal büntetőből volt eredményes, 4-3-ra megnyertük az első játékrészt. 

A 2. negyedben előbb Takőács Kristóf, majd Doma Péter góljának tapsolhatott a szombathelyi publikum, 6-3. Gyorsan szépített a Kanizsa VSE, 6-4. A negyed 6. percében páros kiállítás borzolta a kedéleket, majd Kutasi Rómeó hatalmas gólja hűtötte le a kanizsai reményeket, 7-4. Erre jött Karácsonyi Vazul mesteri átlövése, már 8-4!!! Érik a meglepetés! Közben azért az ellenfél sem adja fel, 8-5. Hajmási András szemtelen góljával újra 4 gól az előny, 9-5 a félidőben. 

Szümet. 

A 3. negyedet Szepesi Bence szépítő találata indította, de Vladimir Cvetic is beköszönt válaszul, 10-6!!! Jó kis meccs ez. Büntetőből megint Szepesi volt eredményes, 10-7. Egy mesteri hazai akció végén Takács Kristóf lőtt egészen káprázatos gólt, 11-7, ezután gyors kanizsai talélat jelezte, még nem dőlt el, 11-8, majd Kurucz Barnabás használta ki az ellenfél megingását, 12-8. A negyed végén még egy szépítő gólt jegyezhettünk fel, 12-9. 

A negyedik negyed elején feljött a kanizsai csapat, miután 1 percen belül 2 gólt is lőttek, 12-11. A vendégek kapusának kiállítása után Hajmási András nagyon fontos gólt dobott, 13-11. A vége előtt 3 perccel szépítettek, majd ki is egyenlítettek a kanizsaiak, 13-13. Horváth Alex helyett Kovács Barnabás védett az utolsó percekben, nem is akárhogyan.  

A meccs vége előtt 3 perccel dupla páros kiállítást alkalmazott a játékvezető, 4 a 4 ellen folytatták a csapatok egy rövid ideig. Parázs jeleneteket léáthatott a közönség, Cvetic szemöldöke fel is repedt a víz alatti harcban. 

Ezután már nem esett több gól, maradt a 13-13, 5 méteresekkel döntötték a meccset. 

Az 1. körben Hajmási belőtte, a kanizsai pólós kihagyta, 1-0.

A 2. körben Kurucz és dr. Kaszper is belőtte., 2-1

A 3. körben a hazai büntető kimaradt, a kanizsai bemnet, 2-2. 

A 4. körben Takács Kristóf  bevágta, sajnos Kiss Zsolt is, 3-3. 

Az 5. körben Karácsonyi Vazul kis szerencsével, de belőtte, Szécsi is bedobta, 4-4, azaz összesítésben 17-17, megy tovább. 

A 6. körben Hajmási András is betalált, de Kéri is bedobta, 5-5.

A 7. körben Kurucz Barnabás kihagyta, az ellenfél, dr. Kaszper bedobta, nyertek a kanizsaiak. 6-7, összesítésben 18-19 oda. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére