Ha vízilabdázó leszel, biztos, hogy lesz barátnőd!

szróbert-HCs • 2014. november 26., szerda •
Én a magyar vízilabda terméke vagyok – emelte ki dr. Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, azon az élménybeszámolón, melyet a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének szervezésében tartottak. A Nyugat-magyarországi Egyetem háromnapos sportszakmai eseménysorozatának legfontosabb állomásán elhangzott, hogy érdemes a jövőbe fektetni, vagyis a tanulást és a sportot össze lehet egyeztetni.
Ha vízilabdázó leszel, biztos, hogy lesz barátnőd!

Az országutazó rendezvénysorozat szombathelyi élménybeszámolóját az ismert tévés, Vízy András moderálta, aki bevezetőjében elmondta, hogy a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének mindig 21 tagja van, közöttük több vízilabdázót is találunk, már csak azért is, hiszen nem kevesebb, mint kilencszer nyert eddig olimpiát Magyarország ebben a sportágban.

Faragó Tamás nagyon komoly arccal és tőle megszokott módon humorral köszöntötte a megjelent egyetemi hallgatókat, akik között többen versenyszerűen is foglalkoznak vízilabdával.

Srácok, legyetek vízilabdázók! Ugyan nem biztos, hogy bajnokok lesztek, de, hogy lesz saját barátnőtök, az biztos – kezdte mondandóját az olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok. Ezután arról beszélt, hogy érdemes a jövőbe fektetni, hiszen a sportot össze lehet egyeztetni a tanulással. A mai divatos szóval, hiába voltam én a kor egyik hipsztere, az állatorvos-tudományi egyetemet és a TF-t is elvégeztem – tette hozzá. 

Miután a moderátor több percig sorolta legfontosabb bajnoki címeit, Faragó megmutatta a montreáli aranyérmét, sőt mindenki megfoghatta és meg is érinthette azt.

Nyomós, esztétikai élménye van az aranyéremnek. Nemcsak nézni, tapintani is kell. Amikor elkezdtem vizilabdázni, az volt a vágyam, hogy rákerüljön a nevem a Komjádi uszodában lévő híres híres márványtáblára – folytatta az egykori kiváló vízilabdázó.

,,Megéreztem, hogy nálam tehetségesebb és szorgalmasabb, és okosabb gyerek nincs. Ha felállsz a dobogóra, azt érzed, hogy elérted, amiért küzdöttél.”  - fűzte hozzá nem kis szerénytelenséggel Faragó Tamás.  

Aztán újra humorosra vette a figurát a ma már vízilabda-edzőként aktív egykori pólós. Ötvenes láb, nagy tenyér, ebből a nők komoly következtetéseket vonnak le. Szerencsémre! Azt is elmondta a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja, hogy amennyiben az ember sok időt fektet valamibe, az előbb-utóbb eredménnyel jár. A rendszeresség hatékonyabb a módszerességnél. 

Faragó egyébként 2 hónapja szaxofonozik, és – mint mondja – hiába nem ismeri a hangjegyeket, a fél óra napi gyakorlás sokat jelent, és állandóan fejlődik ebben is.

Az 1976-os montreali olimpia bajnokáról, az 1973-as belgrádi világbajnok csapa tagjáról szinte mindent megtudhatták az érdeklődő fiatalok. Akik az élménybeszámoló végén Vízy András kérdéseire is megfeleltek, és a legügyesebb hallgató dedikált vízilabdával lett gazdagabb. Az eseményen bemutatták az ,,Értük szólt a Himnusz” címet viselő, egyébként a halhatatlan magyar sportolók egyesületének kiadványát is.  

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére