El sem hinné, mennyi időt tölt a Facebookon naponta!

frisss.hu, szeretlekmagyarorszag.hu • 2016. február 16., kedd •
De mi most megmondjuk, aztán döntse el, megéri-e!
El sem hinné, mennyi időt tölt a Facebookon naponta!

A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének tanulmányából sok érdekes és hasznos dolog megtudható a Facebook használatunkkal kapcsolatban. Először is kiderült, illetve inkább bebizonyosodott, hogy a legintenzívebben a nők csüngnek a közösségi portálon. Életkor szempontjából a 30 év alattiak töltenek a legtöbb időt facebookozással, és azt is megtudtuk, hogy elsősorban az alacsonyabb iskolai végzettséggel bírók csábulnak el a leggyakrabban.

Hétköznapokon kicsit kevesebb időt töltünk el a face-en, de hétvégéken ezt bőven bepótoljuk. Az aktív felhasználók négyötöde minden nap, nyolc százalékuk viszont csak hetente egyszer lép fel az oldalra. És akkor jöjjön „A” szám, amennyi percet egy magyar felhasználó átlagosan eltölt a Facebookon minden nap:

86!

Az majdnem másfél óra! Most persze mindenki azt mondja, hogy „én ugyan nem!” De a tanulmányból kiderül, hogy sokan nem csak a kifejezetten facebook nyújtotta információk miatt keresik fel az oldalt. A válaszadók 46 százaléka például több olyan oldalt követ, amelyet csak a Facebookon keresztül keres fel, közvetlenül egyáltalán nem. Még többen, 58 százalék nyilatkozott úgy, hogy „többnyire” a közösségi portálon keresztül néz meg bizonyos anyagokat, tehát nem az adott céloldal közvetlen felkeresésével.

A tanulmány összegzéséből az is kiderül, hogy minél gyakrabban lép fel valaki a Facebookra, annál valószínűbb, hogy mindezt okostelefonnal teszi. A csúcsidő pedig a munkaidő utáni órák, ilyenkor megnő a számítógépes használók száma, sőt le is hagyja a mobilozókét. A közösségi portált 100-ból 49-en használják kommunikációra, 43-an szórakozásra, 40 pedig tájékozódásra. És hogy milyen tartalmakat keresnek a legtöbben? 66 százalék vicces dolgokra vadászik, 55 százalék valami dögös zenére, 45 százalék pedig a napi tudományos-technikai információ beviteli adagját szeretné megtalálni a világ legnagyobb közösségi portálján. 

közösség

további frisss

lap tetejére