Együttműködésre szólított fel Hende Csaba

szróbert-HCs • 2014. október 23., csütörtök •
Együtt kell dolgozni a kormány tagjainak, a megyének és a városnak is, de a legtöbbet a szombathelyiek tehetnek a közös sikerekért. Nem kampányolással kell foglalkozni, nem meddő és politikai iszapbirkózásokat kell folytatni, hanem mindenkinek együtt kell működni azért, hogy haladjon a munka, hogy megérkezzenek az eredmények. Mindenkitől hazafiságot, lokálpatriotizmust, és bölcsességet kérnek a polgárok – hangsúlyozta Hende Csaba országgyűlési képviselő október 23-án, Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának alakuló közgyűlésén, ahol a polgármester és az önkormányzati képviselők is átvették megbízó levelüket, majd letették esküjüket is. Folytatás november 3-án, immár a rendes közgyűlésen.
Együttműködésre szólított fel Hende Csaba

Az ünnepi eseményen Hende Csaba országgyűlési képviselő kapott először szót.
Idén sok kérdést kellett eldönteniük a szombathelyieknek. Kik legyenek a képviselők az Országgyűlésben, Európában, a megyében és a városban is. A kampányok befejeződtek és most már el kell kezdeni dolgozni – kezdte beszédét a honvédelmi miniszter.
Ezt követően felsorolta az elmúlt években beindult és még folytatandó projekteket, a kórház-fejlesztést, a 86-os utat, az ,,Új Városliget építése elnevezésű projektet” (Csónakázó Tó), a  Haladás sportkomplexum, az uszoda, a Szent Márton terv,  a Nyugat-Pannon Mechatronikai Központ, a teljes értékű gépészmérnök-képzés ügyét.

Mind-mind fontos feladat lesz, de a több ezer új munkahely, a fiatalok bekapcsolása a város körforgásába is jelentősAz új lehetőségeket csak nagyon elkötelezett munkával tudjuk valóra váltani. Puskás Tivadar újraválasztott polgármester tartja magasba a zászlót. És el kell mondani, hogy senki nem volt még 9 éven keresztül polgármester, éljen a polgármester és kívánom, hogy legyen ereje ehhez a vállalkozáshoz – emelte ki a miniszter.
A rendszer sohasem egyedül erős, nem lehet csak politikai, pénzügyi, rendészeti megoldásokat találni, olyan lépéseket kell tenni, melyek egyszerre mozdítják elő a megoldásokat. Az elmúlt időszakban együtt dolgozott a miniszter, a polgármester, az országos, a megyei és a városi hivatal, mindent egyszerre fejlesztettünk, egyszerre segítettünk a családok minden tagjának, olcsóbbá tettük a rezsit, a megélhetés költségeit, Szombathelyen 3% alatti lett a munkanélküliség. Mindenki talál magának munkát, aki akar. De van még hová fejlődni, olyan munkahelyeket kell teremteni, ahol első vonalbeli fizetéseket lehet előállítani. Ezért aztán együtt kell dolgozni, a kormánynak, a megyének és a városnak, de a legtöbbet a szombathelyiek tehetnek érte, Együtt kell működni mindenkinek, nem kampányolással kell foglalkozni, nem meddő és politikai iszapbirkózásokat kell folytatni, hanem, hogy haladjon a munka, hogy megérkezzenek az eredmények – húzta alá Hende Csaba.
Öt év túl sok idő ahhoz, hogy elvesztegessük az időnket. Mindenkitől hazafiságot és lokálpatriotizmust, bölcsességet kérnek a polgárok. A végelszámolásnál csak a valódi eredmények fognak majd számítani, Rám országgyűlési képviselőre és a harmadik Orbán kormány tagjára továbbra is számíthatnak – zárta szavait az országgyűlési képviselő.

A beszéd után Puskás Tivadar polgármester Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Majthényi László megyei közgyűlési elnök és Hende Csaba országgyűlési képviselő jelenlétében megnyitotta az alakuló ünnepi közgyűlést, majd megállapította, hogy határozatképes a közgyűlés.

Ezután dr. Fekete Csilla, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a választás eredményeit és kiosztotta a mandátumokat.
Kihirdette, hogy a legtöbb szavazatot Puskás Tivadar kapta, így ő lett a polgármester. Ezt követően kihirdette az egyéni választókerületek győzteseit is: Koczka Tibor, Illés Károly Roland, dr. Horváth Attila, Horváth Soma Ádám, dr. Czeglédy Csaba Adrián, Kopcsándy József, Kántás Zoltán, dr. Takátsné dr. Tenki Mária Magdolna, Kelemen Krisztián, Sátori Károly, dr. Kecskés László István, Ágh Ernő Péter, dr. Nemény András, Tóth Kálmán. Kompenzációs listáról pedig Lendvai Ferenc, Rettegi Attila László, Molnár Miklós, dr. Ipkovich György, Szuhay Viktor Zsolt, és Balassa Péter Sándor jutott mandátumhoz és került be a közgyűlésbe.

Ezután a polgármester, majd az önkormányzati képviselők is átvették megbízó levelüket, majd a polgármester és Horváth Soma Sándor, a legfiatalabb képviselőként mondta elő az eskü szövegét, aztán aláírták a hivatalos okmányokat.
Miközben Puskás Tivadar: november 3-ra összehívta a következő közgyűlést, azt is közzé tette, hogy két képviselő összeférhetetlenséget jelentett be.
Ezután az Agora Művelődési Központ által szervezett ünnepi műsor volt a program, melyben többek között Faludy György 1956, Te csillag című verse is elhangott.
Az ünnepi közgyűlés végén Puskás Tivadar polgármester mondott beszédet.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére