Cucu készen áll a bajnoki rajtra

SzR • 2015. július 02., csütörtök •
Nem árulunk el azzal titkot, ha azt írjuk, hogy Halmosi Péter szókimondó személyiség. Így van ez a pályán, és a kilencven percen túl is. A zöld-fehérek vezére szerint az edzőmeccsek hasznosak, de az eredményeket majd a bajnoki meccseken kell számon kérni.
Cucu készen áll a bajnoki rajtra

Halmosi Péter (35) igazi vezéregyéniség, akire minden vezetőedző számíthat. Ez alkalommal a Hali keretéről, az edzőmeccsekről és a rövid nyaralásról kérdeztük. 

Milyen most a Hali kerete, kell még erősítés?
Eddig két minőségi igazolás, a nemzetközileg is rendkívül rutinos Király Gábor és Predrag Bosnjak érkezett hozzánk, de én bízom benne, hogy még minimum 2 meghatározó játékossal erősödni tudunk, mert szükségünk van rá – kezdte a beszélgetést a Hali csapatkapitánya, akivel a Mattersburg elleni meccs után beszélgettünk. 

Közben megtudtuk, hogy az U20-as vb bronzérmes Gosztonyi András is a Haliban folytatja, úgy gondoljuk, hogy az egykori diósgyőri játékos is meghatározó labdarúgója lehet a Halinak – a szerk. 

Birkfeldben 3-1-re kikaptatok a Mattersburgtól, de a vezető gólt Te szerezted…
Ebből a meccsből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, a rövid nyaralást követően én is csupán négyet edzettem, tehát az erőnk elején vagyunk. Messze van még az alapozás vége, az edzőmeccsek hasznosak, de nem meghatározóak. 

Július első hétvégéjén jön a Király Kupa…
Igen, ott leszek és szeretnénk jó játékkal megörvendeztetni a hazai közönségünket. Igyekszünk megvédeni a tavaly elhódított gyönyörű serleget. 

Július 18-án indul a bajnokság…
Kevés idő volt a pihenésre és kevés idő van az első fordulóig is, az izmok regenerálódására nem volt sok idő, de a rajtra készen leszünk.

Nem akárki érkezik az első fordulóban a Rohonci útra…
Extra motiváció, hogy a Fradival kezdhetjük a szezont, jó lenni nyerni. 

Tudtál pihenni a rövid nyári szünetben?
A feleségemmel töltöttem egy hetet Szardínián, majd egy hetet Korfun. Én mind fizikálisan, mind mentálisan maximálisan kipihentem magam és készen állok a bajnokságra. 
 

Életút
Péter egy igazi sportcsaládban nőtt fel, édesanyja válogatott atléta, édesapja, Halmosi Zoltán pedig válogatott labdarúgó, aki a 70-es években 11-szer szerepelt a magyar válogatottban.
Cucu a Haladásban kezdett focizni, és innen került az osztrák Grazer AK-hoz, majd Debrecenben kötött ki. Itt nagyon szép éveket töltött, hiszen kétszer is nyert csapatával magyar bajnoki címet. Péter 83 debreceni fellépésén 17 gólt lőtt.
A Plymouthban: Halmosi először kölcsönjátékosként került a Plymouth csapatához Debrecenből a 2006-07-es szezonra abban a reményben, hogy a klub az év végén véglegesíti a szerződését. Korábban úgy tűnt, hogy Halmosi Nagy-Britannián belül esetleg a skót Celtic FC-hez vagy a Blackburn Rovers csapatához igazol még a Plymouthhoz való csatlakozása előtt. Ám 2007. május 16-án megkötötték végül a 400,000 angol fontos hosszútávú szerződést a Plymouth csapatával. Halmosi így kétszeres magyar bajnokként igazolt Angliába.
A Hull City-ben: 2008 nyarán a Hull City játékosa lett. Itt viszonylag kevés szerepet kapott, ám azt maximálisan kihasználta. Februárban, az FA-kupa nyolcaddöntőjében például a Ferencvárost is tulajdonló Kevin McCabe csapatának, a Sheffield Unitednek rúgott akrobatikus mozdulattal egy remek gólt, mellyel tovább is lőtte csapatát a legjobb nyolc közé. Az angol Premier Leagueben 18-szor szerepelt, mindannyiszor a Hull színeiben, és még nem rúgott gólt az élvonalban.
A Haladásban: 2011-ben visszatért nevelőklubjába. Első gólját a Paksi FC ellen szerezte.
A válogatottban: Rendszeres tagja volt az Erwin Koeman által összeállított magyar válogatottnak, de az új kapitány, Egervári Sándor keretébe már nem fért bele, meccshiány miatt. Első válogatott mérkőzését 2002. február 12-én játszotta a cseh labdarúgó-válogatott ellen, ahol a 72. percben állt be.

Fotó: HCs és Facebook

közösség

további frisss

lap tetejére