Cselekvésre ösztönözné a Vas megyei közösségeket az NMI Művelődési Intézet

NR - Fotó: Tóth Arnold • 2017. május 11., csütörtök •
Idén először rendezik meg a Közösségek Hetét országszerte.
Cselekvésre ösztönözné a Vas megyei közösségeket az NMI Művelődési Intézet

Hagyományteremtő céllal jött létre a Közösségek Hete programsorozat, amit minden évben, május második hetében rendezne meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az NMI Művelődési Intézet Közhasznú Nonprofit Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciumi együttműködése.

A programsorozat május 8-tól 14-ig várja csaknem 900 színes programmal az érdeklődőket országszerte, a Vas megyei esemény megnyitóját kedden késő délután tartották a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az eseményen megjelent Sátory Károly, az iskola igazgatója és városi képviselő, valamint Parais István, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója is.

A diákok műsorai után megnyitó beszédet mondott Éles Krisztina, az NMI nyugat-magyországi központjának régióvezetője és Drimmer László, a Cselekvő Közösségek képviselője. Mindketten kiemelték, hogy végre van egy kormány, ami igyekszik cselekvésre ösztönözni a helyi közösségeket, ezzel is felhívva az elmagányosodó társadalom figyelmét a közösségek szerepére és fontosságára.

A beszédek után pedig egy kis helytörténeti séta következett, aminek első megállója a református templom volt, amiről Balogh Péter építész mondott néhány érdekességet. A program végül a Papi Szemináriumban zárult, aminek két kápolnájáról árult el érdekességeket Orbán Róbert, közösségszervező és közművelődési szakember.

közösség

további frisss

lap tetejére