Csatakiáltás, dobpergés és evezés: sárkányhajók küzdöttek Szombathelyen

SzR-HCs • 2015. július 26., vasárnap •
A győztesek és a helyezettek is nagyon boldogok voltak a Szombathelyen megrendezett III. Sárkányhajó-fesztivál versenyei után. Jöjjenek a versenyen és az eredményhirdetésen készült fotóink.
Csatakiáltás, dobpergés és evezés: sárkányhajók küzdöttek Szombathelyen

A megye több településéről, de Budapestről és Győrből is érkeztek sárkányhajósok Szombathelyre. A Magyar Sárkányhajó Szövetség és a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. által szervezett óriási küzdelmek csatakiáltással kezdődtek, majd dobpergés adta az ütemet a futamokhoz, melyeket minden kategóriában szoros befutó jellemzett.

Németh Á. Zsolt csapata, a Mátrix Egy Akadémia csapatával az előkelő 2. helyezést szerezte meg az Open Kupamatőr versenyszámában, a nagy döntőben.

Nagyon jó volt, kiválóan ment a hajó, a tó vize nedves volt, a csapat nagyon együtt volt. Akárcsak tavaly, idén is 2. helyen futottunk be, boldogok vagyunk, szerintem jövőre nyerni fogunk - mondta el a frisss.hu-nak nyilatkozva Németh Á. Zsolt. 

A győztesek: 
Házisárkányok kupája: Ara-kakas
Open Kupa I. Dimenzió Kis Döntő: Tour de Dragon
Open Kupa I. Dimenzió Nagy Döntő: Sárkányadó

Open Kupa II. Dimenzió Kis Döntő: BPW Sárkányfutómű
Open Kupa II. Dimenzió Nagy Döntő: Hullámreccsentők
Open Kupa III. Dimenzió Kis Döntő: Öntöde Dragons

A vegyes kupában 8 hölgynek kellett evezni, az Open és Marathon Kupában pedig maximum 18 evezőssel indulhattak a sárkányhajósok. 

Az eseményre kitelepült a FRISSS FM csapata is, így Szombathely leghallgatottabb rádiója a helyszínről szórakoztatta a közönséget.

A szervező Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől, Grünwald Stefániától megtudtuk, hogy 2016-ban is lesz Sárkányhajó Fesztivál Szombathelyen. 

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


kapcsolódó cikkek

közösség

további frisss

lap tetejére