Csaknem ezer, McDonald’s-ban dolgozó diák nem kapott fizetést egy elszámolási vita miatt

frisss.hu, index.hu • 2016. január 16., szombat •
A munkaerő kölcsönző cég 100 millió forintot vár, amit a másik fél szerint már kifizettek neki.
Csaknem ezer, McDonald’s-ban dolgozó diák nem kapott fizetést egy elszámolási vita miatt

A McDonald’s étteremláncnak több ezer diákot közvetítő Human Operator Zrt. évek óta szerződéses viszonyban áll a gyorsétterem hálózattal. Igaz, ez a szerződés 2015 végén lejárt, de a decemberi fizetéseket még el kellett volna utalni. Ez nem történt meg, legalábbis a Human Operator Zrt. állítja, hogy a McDonald’s tartozik neki. A McDonald’s pedig úgy nyilatkozott, hogy ők elutalták a munkaerő kölcsönző cégnek a kérdéses béreket.

Akár klasszikus történetnek is nevezhetnénk az esetet, csak az a bökkenő, hogy a jelenleg Magyarországon dolgozó diákok bevételei alapvető létszükségleteik kielégítésére szolgálnak. Tehát nincsenek abban a helyzetben, hogy egy teljes havi bér-kiesést gond nélkül átvészeljenek. Megszokhattuk már, hogy ha két nagy cég szerződést bont, illetve egy lejárt szerződést az egyik fél – jelen esetben a McDonald’s nem akar meghosszabbítani – akkor könnyen kialakulhatnak „elszámolási” viták. Csak az a bökkenő, hogy a Human Operator Zrt. és a McDonald’s vitája 100 miilió forintról szól. És hogy mi lesz most?

Az Index.hu járt utána az ügynek és kérdezte meg mindkét felet. A Human Operator Zrt.-nél azt a tájékoztatást kapták, hogy napokon belül megoldódik a dolog és mindenki megkapja elmaradt fizetését, míg a McDonald’s magyarországi cégénél azt javasolták, hogy a diákok engedményezzék át követelésüket a McDonald’s-ra, így közvetlenül tőlük tudják megkapni bérüket. Hogy aztán mi lesz a Human Operatornak egyszer már elutalt bérrel? Természetesen „jogi úton” szándékoznak a Mekinél ezt visszakapni. Ugye, hogy – sajnos – tipikus történet? 

közösség

további frisss

lap tetejére