Bővül a szombathelyi Fedett Uszoda

vkriszti-HCs • 2014. szeptember 30., kedd •
2,2 milliárd forint pályázati összegből újul meg és bővül a Fedett Uszoda. A tervek közt szerepel energetikai és esztétikai felújítás, valamint egy új medence építése is.
Bővül a szombathelyi Fedett Uszoda

Dr. Puskás Tivadar polgármester; Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. igazgatója; Illés Károly, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület elnökségi tagja; Kántás Zoltán, a Fedett Uszoda vezetője, és Juhász Tibor, a Dominó-AVUS stratégiai tanácsadója közösen tartottak sajtótájékoztatót, melyben örömmel jelentették be, hogy 2,2 milliárd forintnyi összeget sikerült nyerniük a Fedett Uszoda renoválására, bővítésére.

Egy 30 éves probléma oldódik most meg - kezdte beszédét Puskás Tivadar. Eddig csak egy tér állt rendelkezésre, így a nagyközönségnek és a sportolóknak ezen meg kellett osztozni. Most a pályázat elnyerése lehetővé teszi, hogy egy profi sportmedence épüljön az uszoda területén, az eddigi medencét így teljesen visszaadva a városlakóknak. 

Jelenleg közel 180 gyermek hódol a vízisportoknak Szombathelyen, akiktől nem várható el, hogy este 10 órakor érjenek haza a késői edzések miatt. Ez a probléma a sportmedence megépítésével megoldódik - mondta Juhász Tibor. Emellett az új medence lehetővé teszi majd a még színvonalasabb sportesemények megrendezését is.

Illés Károly és Kohuth Viktor is kiemelte, hogy 2009 óta folynak az előkészületek, tehát alapos felkészülés és tervek állnak a beruházás mögött. A fent említett nevek és a mögöttük álló szervezetek szoros összefogása nélkül azonban mindez nem jöhetett volna létre.

Mint arról már többször beszámoltunk, egy új rekreációs övezet épül Szombathelyen. Beletartozik ebbe a Csónakázó-tó, a Haladás-pálya, és most már a Fedett Uszoda fejlesztése is.

A munkálatok kezdete jövő év elejére várható.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére