Álmaik csarnoka (2.)

Szita Róbert • 2016. február 13., szombat •
A látványterveken egy nagyon impozáns kézilabda csarnok tervei körvonalazódnak. A több kézilabda pálya mellett kávézó, közösségi tér, tanulószoba és ajándékbolt is az eredményes utánpótlás-nevelést szolgálja majd. A részleteket Pődör Zoltán, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ügyvezető elnökétől tudtuk meg.
Álmaik csarnoka (2.)

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia elsődleges szándéka, hogy megoldódjanak azok az elhelyezési problémák, amelyek jelenleg is fennállnak. Az előzményekről ITT már írtunk,ez alkalommal a jelenlegi edzési feltételekről, de a jövő csarnokának közösségi céljairól is olvashatnak. .

A rengeteg korosztály szinte számtalan csapata városszerte különböző helyeken edz, sőt, olyan csapat is akad, amelynek csak a városon kívül van lehetősége a tréningjeit lebonyolítani. 

A minőségi edzéskörülmények érdekében
Összesen 12-13 csoportban tartjuk az edzéseinket, s ebből mindössze 2 csapatnak megfelelőek az edzéskörülményei. Az U7-es, az U8-as, és az U9-es csapataink kisebb pályán készülnek, ott nincs különösebb probléma, ám a nagy pályán készülő együtteseinknek, vagyis az U10-es korcsoporttól egészen a felnőttekig, csupán a junior és a felnőtt csapatunknak adatik meg jelenleg, hogy 40X20 méteres teremben edzhessen – mondta el honlapunknak Pődör Zoltán, akitől azt is megtudtuk, hogy ezek a körülmények szakmailag mindenképpen visszavetik a képzést. Egy lerohanást szinte lehetetlen gyakorolni a 4-5 méterrel rövidebb pályán, hiszen a játékos jóval hamarabb be akarja majd fejezni az akciót, mert ez rögzült benne. 

Ennek ellenére is kiváló eredményeket szállítunk, tavaly korosztályos országos bajnokságot nyertünk, de folyamatosan ott vagyunk az élmezőnyben, az országos döntőkben szinte mindig dobogós helyezést érünk el. Ez a közösség mindenképpen megérdemelné, hogy legyen egy olyan otthona, amely nemcsak szakmailag és minőségben nyújtana megfelelő edzéslehetőséget, hanem valódi otthona lehetne a szombathelyi kézilabda-életnek – tette hozzá az ügyvezető elnök. 

Közösségi tér
A gyerekek itt nemcsak kézilabdázhatnának, hanem kialakítanánk számukra egy olyan közösségi teret is, ahol készülhetnének a következő nap kihívásaira, tanulhatnának, leckét írhatnának, egymással beszélgethetnének, felkészülhetnének az edzésre – válaszolta az SZKKA ügyvezető elnöke, majd kiemelte: a szülök is minőségi időt tudnának itt eltölteni, hiszen akár egy kávézóban is várakozhatnának gyermekeikre, de kézilabdás ajándékboltot is megálmodtunk, ahol minden, ami a sportággal kapcsolatos megvásárolható lenne. 

Mindent a sportnak
A legfontosabb célunk, hogy minél nagyobb felületet tudjunk a sportágnak biztosítani, tehát minimum 2 csapatunknak párhuzamosan kell lehetőséget adnunk majd az edzésekre, közben azt is figyelembe véve, hogy az iskola után,16-20 óráig tart az az időintervallum, amikor a szülők is elengedik a 7-14 éves korú gyermekeiket sportolni.  A szombathelyi viszonyokat ismerve, a realitás talaján állva szeretnénk kiszolgálni a lelkes közönségünket – fűzte hozzá Pődör Zoltán. 

A támogatás létezik
A Magyar Kézilabda Szövetség meghirdetett egy országos projektet, melynek során mintegy 60 csarnokot építenének, tehát ez nem egyedülálló kezdeményezés. A szombathelyi projekt TAO-pályázatokból valósulna meg, akárcsak a répcelaki csarnok.
Mi már letettük azt a fajta minőségi munkát az asztalra, aminek alapján az MKSZ elismeri a szombathelyi kézilabda utánpótlás-nevelést. Az ígéretet, a támogatást bírjuk, optimális esetben 2017/2018-as szezont már itt, az új otthonunkban kezdhetnénk
– fogalmazott Pődör Zoltán. 

Mindenki otthonra lel
Megtudtuk, hogy nem mellesleg a média munkatársai is otthonra találhatnak az új csarnokban, és 21. századi körülmények között közvetíthetik a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia sporteseményeit.         
 

 

közösség

további frisss

lap tetejére