Álmaik csarnoka (1.)

Szita Róbert • 2016. február 12., péntek •
A sportegyesületek a TAO-pénzeket infrastruktúrájuk fejlesztésére, így csarnoképítésre is elkölthetik. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) is ezt tervezi. Cikksorozatunk első részében az előzményeket elevenítjük fel.
Álmaik csarnoka (1.)

Még tavaly augusztus 3-án, egy szombathelyi sajtótájékoztatón jelentette be Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezető elnöke, hogy folyamatban van egy kézilabda csarnok építésének előkészítése, mely nagy összefogással, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) és Szombathely Megyei Jogú Város támogatásával valósulhat meg. 

A klubvezetés tehát mintegy fél éve mindent megtesz azért, hogy az új kézilabdacsarnok megépítése elől minden akadály elháruljon és ezzel a szombathelyi női kézilabda egy régóta dédelgetett álma válhat valóra. 

Ahhoz, hogy az álomból valóság legyen, Molnár Miklós alpolgármester, Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezető elnöke, valamint Galambos Tamás és Kozma Norbert elnökségi tagok már lépéseket is tettek, hiszen november elején, Budapesten eredményes tárgyalásokat folytattak az MKSZ vezetőivel. 

A szövetség örömmel támogatta a létesítmény-feltételek javítását, hogy a város kézilabdát szerető közössége, az SZKKA mintegy ezer (!!!) növendéke, és persze a szakmai stáb tagjai, az edzők új otthonra találjanak. A lehetőség tehát a küszöbön áll, de kell továbbra is a szülők, a cégek, a vállalkozások és persze a városvezetés támogatása.

Miközben az egyeztetések folytatódnak, mi már fentebb megmutattuk a csarnok látványterveit is. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére