Add a szíved, segíts egy órát!

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2016. május 21., szombat •
Elmosódtak a generációk közötti különbségek a szombathelyi Fő téren, péntek délután. Ovisoktól a nyugdíjasokig minden korosztály együtt szórakozhatott.
Add a szíved, segíts egy órát!

A Vasi Diákközösségi Szolgálat Irodája 2013 óta minden esztendőben megszervezi saját rendezvényét, melynek idei mottója az ,,Add a szíved, segíts egy órát” volt. A Fő téren megjelent vendégeket Virághné Szalai Zsuzsanna, a Nyugat-magyarországi Egyetem Vasi Diák Közösségi Szolgálatának vezetője üdvözölte és rövid beszédében arról beszélt, hogy a generációk közötti különbségek nem is olyan nagy különbségek. 
Az idei eseményünk alapvetően arról szólt, hogy az ovisoktól a szeniorokig hívtunk meg vendégeket, nézelődőket. A generációk együtt szórakozásához adtunk ötleteket, ezekben működtek közre azok a középiskolások, akik közösségi szolgálatukat itt teljesítették – nyilatkozta honlapunknak Virághné Szalai Zsuzsanna. 

Ezt követően dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármester mondott köszöntőt, melyben azt hangsúlyozta, hogy a generációk közötti kapcsolat rendkívül fontos. 
Ha valakik az első hívó szóra jönnek, az azt jelenti, hogy a városban sok olyan ember él, aki önként tesz a másikért és segít az embertársain, ez pedig követendő – tette hozzá a város első embere. 

A program során közös rajzolás, tűzoltóautó felfedezés és közös játék várta az érdeklődőket. A bemutatók során az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ Egységes Gyógypedagógiai, Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézmény Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola diákjainak produkcióját láthattuk először. 

Ezt követően Batyi Kala Árpád prímás és édesapja önálló műsora következett, majd „Egy kicsi mozgás mindenkinek kell” – címmel Palkó Diána vezetésével mozoghattak a szombathelyiek.

Péntek délután a Szombathelyi Szolgáltatási SZC Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskolája Kreatív Zenei Műhely műsorát is megtekinthettük, a finálé során pedig szív alakzatot formáltak a megjelent diákok, akikhez idén is sokan csatlakoztak a Fő téren. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére