Megtelt a szombathelyi Fő tér (videóval!)

SzR-TT • 2015. május 02., szombat •
A tavalyi évhez hasonlóan idén ismét Szombathely Fő terét töltötték meg egész napos táncos- és zenés programokkal. Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ és a városban működő szépszámú táncművészeti egyesület, együttes közös vállalása és összefogása keltette életre a rendezvényt. Balettől a néptáncig 3 helyszínen folyamatosan láthatta ország világ, hogy miért is nevezik a tánc fővárosának a vasi megyeszékhelyt. Május elsején valamennyi táncos megmozdult, az esti koncerten szórakozókat pedig egy fantasztikus flashmob lepte meg és a fellépő hatszáz táncos megmutatta, hogy városunk művészeti életének legjelentősebb ága a táncosoké.
Megtelt a szombathelyi Fő tér (videóval!)

Este a Balkan Fanatik koncert zárta a Fő téren felállított nagy színpad programjait. A 2002-ben alakult együttes tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket. Jorgos Tzortzoglou a Barbaronak, valamint a Gépfolklórnak volt a vezetője. Az ő ötlete volt, hogy a Lepés Gábor (Lepe) - számtalan magyar előadó producere és hangmérnöke - által képviselt elektronikus zenét elegyítsék némi betyáros virtussal, valamint népzenei elemekkel. Mivel a népzenei elemek főleg Kárpát-medenceiek és Balkániak, így lett a zenekar neve Balkan Fanatik. A produkció célja a fent említett zenei kultúrák, stílusok megismertetése a hazai mellett a nyugati hallgatósággal is, ezért dalaik több nyelven is megszólaltak. 
A koncert közben kb. 600 táncos egyedülálló meglepetéssel készült, egyik közkedvelt Balkan Fantik számra flashmobbal kedveskedtek.
A május elsejei fellépők között szerepelt: Agora – Oladi KIKI Nyitra Utcai Iskolájának rock and roll csapata; Attitude Balettiskola; Boglya Népzenei Együttes; Dr. Pesovár Ernő AMI; Energy Dance Team; Galaxy Rock and Roll Klub; ISIS Táncklub; Just For Fun Country Linedance Club; Kortárs fúzió; Kummer Táncegyüttes; Lorigo TSE; Mira Orient Art; Movement Academy; NYME SEK Szökős Néptáncegyüttes; Pro-Art TSE; Rimányi Táncstúdió; Savaria TSE; Shamila és ISIS Gyöngyei; Ungaresca Táncegyüttes; Vasi Swing Tánccsoport; Westside TSE. 

Helyszíni videófelvételünk ITT tekinthetó meg!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére