A magyar emberek akarata ellen megy a Jobbik

frisss.hu • 2016. november 23., szerda •
Közös sajtótájékoztatón értelmezték a jelenleg zajló aktuálpolitikai eseményeket Vas megye fideszes országgyűlési képviselői, dr. Hende Csaba, V. Németh Zsolt és Ágh Péter. A politikusok elsősorban a betelepítési kvótával kapcsolatos ügyekről fejtették ki álláspontjukat.
A magyar emberek akarata ellen megy a Jobbik

Az elmúlt másfél évben nem volt képes az Európai Unió arra, hogy helyes és hatékony választ találjon a tömeges népvándorlásra – mondta el Ágh Péter, hozzátéve, hogy ebben a helyzetben Orbán Viktor kormánya nagyon komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy megvédje hazánkat a kvótáktól, ám Brüsszelben még nem ért véget a mérkőzés, a mai napig nem adták fel azon szándékukat, hogy lenyomják Magyarország torkán a kötelező betelepítési kvótát. A képviselő utalt az októberi népszavazásra, ahol 3,3 millió ember támogatta a Kormány javaslatát.

Arról már Hende Csaba beszélt, hogy a magyar emberek döntöttek, Vas megyében pedig az országos átlag felett nyilvánították ki az emberek, nem kérnek Brüsszel betelepítési tervéből. – Mára egyértelművé vált, hogy a kötelező betelepítési kvóta elleni küzdelemben az állampolgárok csak a kormányra és a kormánypártokra támaszkodhatnak – húzta alá Hende Csaba, kiemelve, hogy felelőtlenül viselkedik az ellenzék.

V. Németh Zsolt szerint nincs különbség az egyes ellenzéki pártok között, hiszen a Jobbik, az MSZP, a DK és az LMP ugyanúgy viselkedik. – Ezeknek a pártoknak fontosabbak a saját hatalmi játszmái, mint az ország érdeke – hangzott el. V. Németh Zsolt hozzátette, szégyen, hogy az a Jobbik, amelyik magát nemzeti pártnak tartja, hátat fordított az országnak és saját szavazóinak. Elhangzott: a Jobbik és az MSZP is hazudott, becsapták az embereket, korábban ugyanis mindkét párt a törvénymódosítás támogatásáról nyilatkozott. – Szégyen, hogy magát nemzetinek tartó Jobbik hátat fordított az országnak és a saját szavazóinak, ezzel egy platformra kerülve Gyurcsánnyal és a bukott baloldallal, akik 2004-ben elárulták a nemzetet – hangoztatta a képviselő.

A sajtótájékoztatón egyúttal emlékeztettek arra, hogy Bana Tibor, a Jobbik Vas megyei képviselője a magyar emberek érdekével és akaratával szembeszállva nem támogatta az alaptörvény módosítását. Hende Csaba kérdésre válaszolva elmondta, a Jobbik letelepedési kötvénnyel kapcsolatos érvelése értelmetlen, demagóg és indokolatlan. – A letelepedési kötvény az államháztartás finanszírozásának egyik gazdaságpolitikai eszköze. Mivel Magyarországot felminősítették és a gazdasági helyzet javul, a kötvények felülvizsgálata már azt megelőzően megkezdődött, mint ahogy a Jobbik a témát előhozta volna. A megfelelő időben döntés születik majd arról, hogy továbbra is szükséges-e megtartani ezt az eszközt – fejtette ki Hende Csaba.

közösség

további frisss

lap tetejére