A jövő hétvége kiemelt sportprogramja lesz a Torna Challenge Világkupa

SzR-matsz.hu • 2016. október 01., szombat •
Látványban gazdag Torna Challenge Világkupát láthat október 7-9. között, az Aréna Savariába kilátogató közönség.
A jövő hétvége kiemelt sportprogramja lesz a Torna Challenge Világkupa

A 2015-ös skóciai torna-világbajnokság új színt hozott a sportág életébe. Glasgow-ban hatalmas show-t csináltak. A színvonalas versenyek lebonyolításán kívül a szervezőbizottság nagy hangsúlyt fektetett a külsőségekre is. A Torna Challenge Világkupán valami hasonlót láthat majd a közönség. Az előzményekről ITT írtunk már, most, a világkupa sajtócsapatának köszönhetően jöjjenek a részletek.

Hangulatában szeretnénk kicsiben megcsinálni mindazt, amit Glasgow-ban láttunk. Olyan ledfallal dobjuk fel a versenyt, amely egy színpadon lesz, itt érkeznek majd be a versenyzők. A kivetítőn kisfilmek mennek majd az egyes tornászok bemutatásánál. Úgy akarjuk bemutatni a versenyzőket, mintha egy nagyszabású showműsor szereplői lennének, hiszen azok is – nyilatkozta Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára.

A Torna Challenge Világkupa egy szerverseny, így az Aréna Savariában nem rendeznek sem összetettet, sem csapatversenyt. Október 7-én, pénteken lesznek a selejtezők, szombaton és vasárnap pedig a szerfinálék.

Hatalmas mezőny érkezik a Torna Challenge Világkupára. A Magyar Torna Szövetség tájékoztatása szerint a több mint 130 indulóból 80 férfi versenyző lesz.

A szép számú magyar csapat mellett komoly nemzetközi mezőny várható. Argentínától Guatemalán át, egészen Kínáig megmozgatja a tornászokat a magyar világkupa. Kiváló tornászok is lesznek a mezőnyben, elég csak a szlovén Saso Bertoncelj-t említeni, aki lólengésben indul, vagy ott van a horvát Robert Seligman, de a kínaiak jelenléte is mindig magas színvonalat sejtet.

A vasi megyeszékhelyen szeretik az emberek a tornát, hiszen a városban nagy hagyományai vannak a sportágnak – ezt már Kalmár Attila, a helyi szervező bizottság vezetője, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója mondta a tornaszövetség honlapjának nyilatkozva.

Az elmúlt években is kiemelt eseménynek számított városunkban a Torna Grand Prix, de most, kettőzött erővel készülünk, mivel szintet léptünk. Százharminc versenyzőt és stábtagjaikat kell kiszolgálnunk az Arena Savariában – tette hozzá Kalmár Attila.

A korábbi Grand Prix-versenyekhez képest egy plusz bemelegítő termet is biztosítaniuk kell a szervezőknek, amelyet az Arena adottságai lehetővé is tesznek.

A Torna Challenge Világkupa összdíjazása nettó 25 ezer euró.

 

közösség

további frisss

lap tetejére