A Facebookból merített ihletet a Windows?

Frisss/HVG - fotó: microsoft • 2017. május 12., péntek •
A frissítésnek köszönhetően új funkciókkal is bővülni fog és teljesen új kinézettel jelentkezik majd a világ egyik legismertebb operációs rendszere.
A Facebookból merített ihletet a Windows?

Néhány hete adta ki a Creators Update elnevezésű csomagját a Microsoft, máris érkezik egy újabb pakk. A fejlesztők nagy reményekkel dobták ki a Windows 10-re szánt tavaszi frissítőcsomagot, már javában dolgoznak a következőn. Nem véletlenül hajtanak gőzerővel a Microsoftnál, hiszen az operációs rendszert több, mint 500 millió gépen fut minden nap. Épp ezért a folyamatos fejlődés jegyében újabb frissítésre számíthatunk néhány hét múlva.

A Fall Creators Update szlogenje igen reklám ízűre sikeredett, hiszen a folyamatosság biztosítása lesz a feladata. Ha kicsit mélyebbre ásunk, kiderül, hogy csomagba bekerül egy új funkció, amely a Timeline nevet kapta. Ha ismerősen cseng a szó, nem a véletlen műve, hiszen hasonlítani fog a Facebook idővonalához.

Ennek köszönhetően minden tevékenységünket ellenőrizni lehet, mikor, mit csináltunk korábban a számítógépen. Ráadásul bármikor visszaugorhatunk egy adott időpillanatra, hogy onnan folytathassuk a munkánkat, ahol félbehagytuk. A Pick Up Where You Left Off fantázianévre keresztelt funkciónak egyébként olyan előnye is lesz, hogy a mobilkészüléken elkezdett feladatot folytathatjuk az asztali gépen, egy vágólapnak köszönhetően.

Emellett megújul a Microsoft filekezelője a OneDrive és a Windows alkalmazások felülete is.

via

közösség

további frisss

lap tetejére