„ A bennmaradás a cél” – Mészöly Géza irányítja a szezon hátralévő részében a Swietelsky-Haladás csapatát

frisss.hu, fotó: telesport.hu • 2015. május 05., kedd •
Kedden este megszületett az egyezség a legutóbb az U19-es válogatottat irányító tréner és a Haladás vezetői között. Négy meccs van hátra a szezonból.
„ A bennmaradás a cél” – Mészöly Géza irányítja a szezon hátralévő részében a Swietelsky-Haladás csapatát

A Haladás hivatalos honlapja is megerősítette a hírt, villámgyorsan megszületett a megegyezés, Kuttor Attilát szerdától Mészöly Géza váltja a kispadon.

– Megegyeztünk Mészöly Gézával, a hátralévő négy mérkőzésen ő irányítja a csapatot, azt követően pedig tárgyalunk a folytatásról. A szerda délutáni edzést már ő vezeti – mondta Tóth Miklós ügyvezető.

„Korábban, még Kuttor Attila kinevezése előtt is szóba került a nevem, és most újra felhívtak Szombathelyről. Nagyon gyorsan megállapodtunk, pénzről szó sem esett. Nagyon hiányzott a napi edzői munka, a szakma, ezért vállaltam el az NB I-ből hátralévő négy meccsre a felkérést" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Mészöly Géza

– Kuttor Attila megbízott edzőként vezette eddig a csapatot – magyarázta Illés Béla sportigazgató, többségi tulajdonos. – Szentes Lázár távozása után azonban több trénerrel, köztük Mészöly Gézával is felvettük a kapcsolatot. A tárgyalások ma késő este jutottak el arra a pontra, hogy képviselőnk Budapesten megegyezett Mészöllyel. Ahhoz, hogy hivatalosan is kinevezzük vezetőedzőnek Mészölyt, rendkívüli taggyűlést kell összehívnunk – ezt egy-két napon belül megtesszük.

Úgy tűnik, a keddi kérdéses intézkedések után – Kuttor kitette a csapatból az Artner Tamást a legutolsó mérkőzésen üdvözlő Rózsa Dánielt, Halmosi Pétert és Iszlai Bencét – a vezetőség nem vállalt annak a kockázatát, hogy három, ilyen alapjátékos nélkül vágjanak bele a véghajrába.

„Mindenki tiszta lappal indul, Halmosi Péter az egyik legfontosabb játékos lehet a bennmaradásért folyó harcban, amely során mindenkire számítok” – fogalmazott az új edző.

A 48 éves Mészöly Géza edzőként a Fót, a REAC, a Vasas és az Újpest csapatát irányította, illetve a magyar U18-as és U19-es válogatottat irányította. Az Újpesttel 2004 és 2006 között két bajnoki ezüstérmet is begyűjtött.

közösség

további frisss

lap tetejére