Lomtalanítás: hat hétvégén adhatjuk le a szemetet

Frisss • 2013. április 03., szerda •
A rendszeres hulladékgyűjtés során el nem szállítható, a lakásban, háztartásban feleslegessé vagy selejtessé vált tárgyakat gyűjti be a SZOVA a város lakóterületét hat részre osztva, hat szombati napon.

Az első nap 2013. április 06., a terület pedig: a Thököly I. utcától északra eső városrész a Perint és Gyöngyös patak között a Petőfi S. utcáig, valamint a Szt. Márton utcától északra a Gyöngyös patak és a vasútvonal között a volt bucsui vasút nyomvonaláig (tehát a belváros, valamint a Sugár u. -  Hadnagy u. - 11-es huszár út környéke, Lovas u. környéke).

A második nap 2013. április 13., a terület pedig: Petőfi S. - 18-as honvéd utcáktól északra eső városrész a Perint és a Gyöngyös patak között a Váci M. utcával bezárólag (tehát a Derkovits ltp., valamint az Akacs M., Szabó M., Deák F., Engels F. utcák környéke, ill. a 14 emeletes mögötti utcák).

A harmadik nap 2013. április 20., a terület pedig: a Szt. Márton u. és Thököly I. utcáktól  délre eső városrész, melyet keletről a vasútvonal, nyugatról a Perint patak, délről a Szt. Gellért u. határol (tehát a belváros déli része, Joskar-Ola ltp., KISZ ltp., Százhold városrész a Szt. Gellért utcával bezárólag).

A negyedik nap 2013. április 27., a terület pedig: A Ferenczy I. - Szt. Gellért - Csaba utcák vonalától délre eső városrész (tehát a Hajnóczy u., Újperint, Petőfi-telep, valamint a Diófa u. környéki ltp., Gyöngyösszőlős, Gyöngyöshermán és Szentkirály), illetve Zanat városrész.

Az ötödik nap 2013. május 04., a terület pedig: a kőszegi – szentgotthárdi vasútvonaltól keletre eső városrész, az ipartelep utcái, (Zanat már nem!), valamint a volt bucsui vasúttól északra eső városrész  (Kámon, Herény, Stromfeld ltp., Bébic ltp., Éhen Gyula ltp., Pick ltp., Minerva lakópark). Dél felöl a Csaba u.-ig bezáróan.

A hatodik nap 2013. május 11., a terület pedig: a Perint pataktól nyugatra eső városrész a Jáki úti temetővel bezárólag (ide tartozik Olad, az oladi ltp., a Csónakázó tó környékétől a Jáki úti temetőig húzódó városrész).

A lomtalanítási akcióba a következő hulladéktípusok nem tartoznak bele, s ezért elszállításra sem kerülnek:

  • kerti hulladék, nyesedék, (zöld hulladék)
  • állati tetem,
  • trágya,
  • bontásból származó autóalkatrész (kárpit, szélvédő, lökhárító stb.),
  • építési törmelék (mosdókagyló, csempe stb.),
  • lapátos hulladék,
  • veszélyes hulladék (pl. permetezőszer göngyöleg -maradék, festék, festékes göngyöleg, gumiabroncs, akkumulátor, neoncső, hullámpala, gyógyszer, fáradt olaj, olajos-üzemanyagos göngyöleg stb.),
  • Bontott elektronikai hulladék (pl. selejtes hűtő, televízió, háztartási gép).

Ezeket a SZOVA Zrt. díjtalanul átveszi a Körmendi úti Hulladékudvarban!

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére