Díszítsük fel a lakást kicsit másképp! - 9 újszerű ötlet

Szerző: frisss.hu • 2017. december 05., kedd •
A karácsonyi időszakban sokat tartózkodunk otthon. Nem mindegy hát, hogy az ünnepi hangulatot minél tovább sokáig megőrizzük. Egyszerűen a szépen, ízlésesen dekorált környezetben sokkal jobban érezzük magunkat,Íme néhány újszerű ötlet!
Díszítsük fel a lakást kicsit másképp! - 9 újszerű ötlet

A színes poharak tökéletesen megfelelnek gyertyatartónak is. Azzal azonban számoljunk, hogy a kifolyó viaszt nem egyszerű utána kitisztítani belőlük, így ne kristálypoharat használjunk, hanem inkább olcsó üvegváltozatot.

A jeges hangulatot is a lakásba vihetjük. Fújjunk le egy-két dísztárgyat, illetve azt a tálat, amibe beletesszük.  Ha van kedved, aranyfestékkel is áttörölhetjük.

A piros és fehér színek kombinálása remek ötlet. Akár gyümölcsöket is - például gránátalmát – használhatunk dekorációs elemnek. A pohárba tett gömbgyertya csak a ráadás.

A tükör felett csodásan mutat a horgolt hópelyhekből készült folyondárminta. Az elkészítési mód leírásával bármelyik méteráru üzletben vásárolhatunk eszközöket a horgoláshoz, de hobbiboltokban készen is megveheted a meseszép, horgolt pelyheket.

Ha a dekorációt illetően is a természetesség hívei vagyunk, metsszünk le egy szárazabb faágat a kertben álló fáról, de r a piacon is beszerezhetjük. Fessük le aranyszínű festékkel, és hagyjuk megszáradni.

Vásároljunk faágból készült csillagalapot. Rafiával hálózzuk be, majd a tetejére tegyünk egy hurkot, és csomózzuk meg. Egy kis hungarocell golyóra ragasszunk zöld flittereket. Ha az utóbbiak megszáradtak, a csillagdíszekkel együtt akasszuk a fa ágaira őket. A kész dekoráció alá helyezzünk még gömbdíszeket, így olyan lesz, mintha a fáról estek volna le a terményei.

Virágboltban szerezzünk be egy koszorúalapot. Választhatunk már eleve zölddel díszített változatot. Szúrjunk közéjük fagyöngyöt, de akár magyallal, illetve egy-két kisebb gömbdísszel is díszíthetjük. A nyaraláson gyűjtött kagylókat is használjuk fel bátran, remekül mutatnak majd a fenyőn, a csillogó díszek között. Ragasztózd be a kagylók hátulját, majd nyomd rá őket óvatosan az ágakra.

Jól esik kicsit megpihenni a karácsonyi rohanásban. Tegyünk néhány gyertyát, fenyőágat és karácsonyi tárgyat a dohányzóasztalra, sokkal jobb lesz majd összegömbölyödni a kanapén.

Díszítsük fel a lakásunkhoz vezető utat gyertyákkal és fenyőággal. Nem baj, ha társasházban lakunk, a lakóközösségnek biztosan nem lesz ellenére!

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére