Sikeres szombathelyi karatékák

• 2018. március 19., hétfő •
A hétvégén rendezték meg Németországban, Burkhardtsdorfban a 13. Zwönitztalpokal elnevezésű Nyílt Nemzetközi Karate versenyt.
Sikeres szombathelyi karatékák

A rendezvényen 500 induló több mint 620 nevezéssel képviseltette magát. Megyénket a „Leo” Karate-do SE Egyesület képviselte négy fővel. Az U14 kategóriában kata (formagyakorlat) versenyszámban a 18 fős mezőnyben Kovács Ákos indult. Ákos lengyel, német és angol vetélytársait is legyőzve egészen a döntőig menetelt, ahol német ellenfelével szemben alul maradt, így ezüstéremmel zárt. Kumite (küzdelem) versenyszámban a -49 kg súlycsoportban indult Ákos, ahol első meccsén vereséget szenvedett, majd később ellenfele is kikapott, így Ákos nem küzdhetett a bronzért.

Az U16 korosztályban kata (formagyakorlat) versenyszámban Somogyi Dávid indult. Dávid a 9 fős mezőnyben első ellenfelétől vereséget szenvedett, így csak a bronzért küzdhetett, amit magabiztosan meg is nyert. Kumite (küzdelem) versenyszámban Dávid a -48 kg súlycsoportban indult, ahol lengyel ellenfelétől kikapott, így ebben a kategóriában is csak a harmadik helyért küzdhetett, amit magabiztosan meg is nyert.

Az U18 kategóriában kata (formagyakorlat) versenyszámban Somogyi Laura a 7 fős mezőnyben német ellenfelétől 3:2 arányban vereséget szenvedett, majd később ellenfele is kikapott, így Laura számára véget ért a versenyszám. Kumite (küzdelem) versenyszámban Laura a -48 kg súlycsoportban egészen a döntőig menetelt, ahol német ellenfelétől egy ponttal kikapott, így a dobogó második fokára állhatott fel.

A felnőtt korosztályban Gál Enikő az 5 fős mezőnyben kata (formagyakorlat) versenyszámban német ellenfelét legyőzve a döntőbe jutott, ahol szintén német ellenfelét is felülmúlta, így a dobogó tetejére állhatott fel. Kumite (küzdelem) versenyszámban a -68 kg kategóriában Enikő egészen a fináléig jutott, ahol német ellenfele jobbnak bizonyult, így Enikő ezüstérmes lett.

közösség

további frisss

lap tetejére