Messi - 'Minden idők legjobbja'

HÁ • 2012. március 09., péntek •
Pep Gaurdiola a Barcelona Fc vezetőedzője így nyilatkozott a BL nyolcaddöntő, 7-1-es Leverkusen győzelem után: A Barcelona Messi nélkül is a legjobb, vele együtt viszont olyan, mintha egy másik galaxisban futballozna. Sose láttam nála jobb játékost, hamarosan hat gólt is lő egy találkozón. Az alacsony argentin futballista a BL sorozat történetében az első, aki egy meccsen öt gólt lőtt. Lionel Messi produkciójától minden szakember el van ájulva.
Messi - 'Minden idők legjobbja'

(Fotó: focisztarok.com)

Meg sem izzadt a címvédő Barcelona a BL-nyolcaddöntő visszavágóján, hat gólkülönbséggel nyert, és 10-2-es összesítéssel jutott tovább. A találkozó hőse Messi, aki a Bajnokok Ligája-história első mesterötösét szerezte. A mi Albert Flóriánunk, a Császár is képes volt erre a teljesítményre, az 1965/66-os kiírásban az izlandi Keflavik (9-1) ellen talált ötször a hálóba. 

Guardiola a meccs után alig győzte dicsérni Messit: "Ma az egyik legkülönlegesebb estjét láthattuk, olyan volt nézni, mintha ajándékot kapnék. Megérdemli, hogy már most tisztelegjünk előtte, mert mindössze 24 évesen csupán hét gólra van minden idők legeredményesebb Barcelona-játékosától, César Rodrígueztől. Nem könnyű öt gólt lőni egy BL-meccsen, de ha Messi úgy akarja, még hatot is rúghat. Azt is meg kell jegyezzem, hogy Iniesta is nagyszerűen játszott." 

Messi sorozatban 3 Aranylabdát szerzett, ha így folytatja, jó esélye van a negyedikre

"A csapat, amelyet legyőztünk kiejtette a Valenciát és pár napja elverte a Bayern Münchent, ez mutatja, milyen teljesítményt nyújtottunk" - zárta mondandóját az edző.

Nem kérdéses: Lionel Messi korunk legnagyobb focicsillaga. A videómegosztó portálok és maga az internet tele van az őt magasztaló videókkal és történetekkel. A rajongás érhető. 

Messi fiatalon kezdett futballozni, a benne rejlő lehetőséget pedig korán felismerte az FC Barcelona. 2000-ben hagyta el szülővárosa csapatát, a Newell's Old Boys-t, és az öredg kontinensre költözött családjával, miután a Barcelona felajánlotta, hogy finanszírozza növekedési hormon hiányának kezelését. 2004-05-ös bemutatkozó szezonjában ő lett a spanyol bajnokságban történetének legfiatalabb játékosa és gólszerzője. Ebben a szezonban spanyol bajnok, egy évvel később bajnok és BL-győztes lett. A 2006-07-es szezon jelentette számára a nagy áttörést: állandó kezdő lett Barcelonában, mesterhármast szerzett a Real Madrid ellen, és 14 góllal végzett a bajnokságban.

(Fotó: wittygraphi.com)

Legutóbbi 5 gólos produkciójától az egész futball szakma el van ájulva. Minden nyilatkozatban az egekbe magasztalják Messit. 
Robin Dutt, a Leverkusen mestere: – Messi nélkül a Barcelona a világ legjobbja. Messivel más galaxis. Wanye Rooney, a Manchester United csatára: – Messi egy tréfa, minden idők legjobb focistája. Gary Lineker egykori angol válogatott: – Géniusz. 

A cikk végén pedig jöjjön egy érdekesség Lionel Messi életéből. A nagyszerű futtbalista élete első válogatott labdarúgó mérkőzéséről nem zengnek dicshimnuszok, ugyanis az akkor  18 éves argentint kiállította a bíró,- ráadásul mindez Magyarországon történt 2005-ben, egy barátságos labdarúgó mérkőzésen. Lionel Messi az 56-ik percben állt be hazája legjobbjai közé, és a 64-ik percben már villant is a piros lap könyöklésért. Az itt látható videó Messi élete első válogatott mérkőzésén a kiállítást mutatja.

közösség

további frisss

lap tetejére