Megszületett az első siker

admiralhaladas • 2012. szeptember 18., kedd •
Az Admiral-Haladás VSE a rosszul sikerült rajt után a negyedik fordulóban végre győzelemmel örvendeztette meg közönségét: a vasiak 6–4-re nyertek a Veszprém ellen.

futsalhaladas.hu

A hétfői esti találkozóra mintegy félezer néző látogatott ki az Aréna Savariaba. Ezúttal jól kezdte a meccset az Admiral-Haladás VSE: Jáger Sándor szerezte meg a vezetést, majd Halmos ütempasszát Horváth Péter látványosan pörgette a vendégek kapujába. Úgy tűnt, hamar eldőlt a meccs, ám két perc alatt egyenlítettek a kékek: Szabadfi Péter és Finta Péter lőttek gólt. Újra magához ragadta a kezdeményezést a szombathelyi együttes (Czeglédi Balázs talált a kapuba), ám egy szerencsés találattal megint egalizáltak a vendégek, a gólszerző Vas Ferenc volt. A félidő utolsó két percére emberelőnybe került a hazai csapat – a vendégek csereként beálló kapusa kézzel vitte el a labdát majdnem a félpályánál – ezt pedig három másodperccel annak lejárta előtt Kottán Krisztián váltotta gólra.

4–3 állt az eredményjelző-táblán – ez volt az első pihenő, amikor előnnyel vonulhatott szünetre a zöld-fehér együttes.

Fordulás után hamar egyenlített – ismét egy szerencsés góllal – a veszprémi csapat, Vas Ferenc duplázott. Ezek után unalmassá vált a játék: a szombathelyiek nem tudtak, a veszprémiek nem igazán akartak támadni. Azonban felpörögtek az események a meccs végére. A 37. percben egy 10 méteres szabadrúgást váltott gólra Jáger Sándor, majd a vészkapussal kísérletező Veszprém labdavesztését követően ismét a csapatkapitány szerzett gólt, a végeredmény 6–4 a vasiaknak.

A meccs vége indulatossá vált. Az első félidőben kiosztott piros lapot követően ekkor négy sárgát is összeszedtek a vendégek (Finta Péter kettőt is, ráadásul a jól játszó spíler a másodikat a padon kapta beszédért), míg a szombathelyieknél Bagó Gábor kapott figyelmeztetést.

A találkozó után a három gólt szerző Jáger Sándorral így nyilatkozott:

– Nem játszottunk most sem igazán jól, de a lényeg, hogy begyűjtöttük az oly’ fontos három bajnoki pontot. A küzdésre, a lelkesedésre ezúttal sem lehetett panasz. A meccs hajrájában mi tudtunk nyugodtabbak maradni, így rászolgáltunk a győzelemre.

közösség

további frisss

lap tetejére