Ifjúsági vízilabda torna a Tófürdőn

EB • 2012. augusztus 08., szerda •
Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az I. Savaria Nemzetközi Ifjúsági Vízilabda Tornát, melyen a szombathelyi gladiátorok mellett a nemzetközi élvonal csapatai vesznek részt. A horvátokkal, amerikaiakkal és a spanyolokkal kell összecsapniuk a világbajnokságra készülő utánpótláskorú hazaiaknak.

Három napos gladiátor küzdelem lesz a vízben- jelentette be Juhász Tibor, az első ízben rendezett Savaria Ifjúsági Vízilabda Torna főszervezője. Augusztus 10-én fél ötkor hivatalosan nyit majd a verseny, ahol a zászlós bevonulás után az ugrókötelesek alapozzák meg a hangulatot.

A 93’-as születésűek korosztályából Spanyolországból, Horvátországból és az Amerikai Egyesült Államokból érkezik csapat, egyenesen a nemzetközi élvonalból. Mindenki játszik majd mindenkivel, a sorrend pontozás után alakul ki. A mérkőzéseknek a Tófürdő ad otthont, de a tornára nem kell külön belépőjegyet váltani, strandbelépővel látogatható.

Hatalmas öröm, hogy Szombathelynek van egy olimpiai aranyérmese a kalapácsvető Pars Krisztián személyében, és nagy öröm, hogy biztosítva van a vízilabda utánpótlás a Vasi Aligátorok Szombathelyi Vízilabda Klubnak köszönhetően.-üdvözölte a tornát Dr Puskás Tivadar polgármester. 

Horkai György szövetségi kapitány elmondta, ez a torna egyben a felkészülést is jelenti a franciaországi Európa- bajnokságra. A nemrégiben rendezett szicíliai tornát megnyerték, így nagy reményekkel vágnak neki a jövőnek. Horkai kiemelte, jövőre Sopron ad majd otthon a világbajnokságnak, amire már a junior országos bajnokság keretein belül készülnek majd.


Mérkőzések

augusztus 10.

17.00 USA- CRO

18.30 HUN-ESP

augusztus 11.

16.30 ESP-USA

18.00 HUN-CRO

augusztus 12.

9.30 CRO-ESP

11.00 HUN-USA

közösség

további frisss

lap tetejére