Ez ujjgyakorlat volt

szerző: frisss.hu • 2017. október 14., szombat •
A Falco-Vulcano Energia KC élvonalbeli kosárlabdacsapata könnyed győzelmet aratott a MAFC együttese ellen. A szombathelyiek kissé nehézkes kezdés után 96:61 arányú vereséggel küldték haza a fővárosi alakulatot.
Ez ujjgyakorlat volt

Komoly meglepetésre a bajnokságban egy győzelemmel és két vereséggel álló MAFC kezdte jobban a szombathelyi mérkőzést. A budapestiek szinte pillanatok alatt elléptek 6:0-ra. Ezt követően azonban jött Perl Zoltán és a vezérletével fordított a két bajnokit  követően 50 százalékos mérleggel rendelkező  Falco. Az első negyed végén a 14 pontig jutó válogatott kosarasnak hála már a sárga-feketék vezettek 28:22-re. A második negyedben pedig Borisov triplája után már 12 ponttal jártak előrébb a vasiak. Az 55:35-ös félidei eredmény enyhe túlzással azt jelentette, hogy a lényegi kérdések el is dőltek. Térfélcserét követően a Falco annak ellenére is folyamatosan növelni tudta előnyét, hogy Szrecsko Szekulovics a fiataloknak is bőven adott játéklehetőséget. Ők pedig éltek is ezzel. Dancsecs András három, míg Hódi Patrik két triplát suvasztott be. A 96:61-es végeredmény hűen tükrözi a játék képét.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-MAFC 96:61 (28:22, 27:13, 21:9, 20:17).
Szombathely, 2500 néző, vezette: Frányó, Boros, Hervay.
Szombathely: GOVENS 17/6, Norfleet 13/3, PERL 17/6, BORISOV 14/6, Tóth N. 2. Csere: Zsigeranovics 10, Pustahvar 6, Kucsora, HÓDI 6/6, Kovács B. 2, DANCSECS 9/9. Edző:  Szrecsko Szekulovics

MAFC: Hot 3/3, Misek 2, Lakits, DAVIS 20, Cvetkovic 9. Csere: Debreceni 6, Neighbour 15, Fodor M. 6, Szanyi. Edző: Jovica Arsic

Kipontozódott: Hot (38. perc)

Mestermérleg:

Szrecsko Szekulovics: Rosszul kezdtünk, talán a fáradtság miatt. Aztán azonban elkaptuk a fonalat és magabiztos győzelmet arattunk. Szerencsére a fiatalok is bőven kaphattak játéklehetőséget. Váradi Benedek játékát azonban kisebb sérülése miatt nem kockáztattuk meg.

Jovica Arsic: A mérkőzés elején még partiban voltunk, de a Falco fokozatosan felőrölt bennünket. Jól játszottak és remek dobóformát mutattak. Megérdemelten nyertek.

közösség

további frisss

lap tetejére