A sport jót tesz az egészségünknek!

Szponzorált tartalom • 2018. január 22., hétfő •
A munkahelyi stressz leküzdésében is segít a sport!
A sport jót tesz az egészségünknek!

A sportolás nagy szerepet játszik életünkben. Manapság a stressz életünk részévé vált, ugyanis számos helyen helyt kell állnunk napról-napra. A magánéletünkben is adódhatnak olyan helyzetek, amikor stresszforrásoknak vagyunk kitéve, azonban akkor is stresszelhetünk, ha elveszítettük munkahelyünket. Ilyenkor számos kérdés felmerülhet bennünk, hogy hogyan tovább, és vajon mennyi idő alatt fogunk új állást találni. Ezek a gondolatok lehetnek fejünkben, ugyanakkor gondolnunk kell egészségünkre is. A bennünk lévő stresszt valahogyan le kell vezetnünk, és ehhez ideális lehet a sportolás.

A sportnak egyébként számos jótékony hatása is ismert: karbantarthatjuk magunkat mind szellemileg és fizikailag. Mind a két téren felfrissülhetünk. Ha rendszeresen sportolunk, akkor akár magabiztosabbak is lehetünk az élet számos területén. Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és kiegyensúlyozottak maradjunk, meg kell találnunk a számunkra ideális sportot. Sokan választják az úszást, de a konditermekbe is sokan látogatnak el. A labdarúgás és a kosárlabda is népszerű sportágnak számít. Ha jobban belegondolunk, akkor belátjuk, hogy egy állásinterjún is számít a jó kiállás.

Amikor állást keresünk, az első gondolatunk az lehet, hogy hol bukkanhatunk álláshirdetésekre. A SzekesfehervarAllas oldalon megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb munkaajánlatot. Érdemes a honlap lehetőségeit kiaknázni, mert nemcsak a vállalatok, de mi is adhatunk fel hirdetést jövőbeni álláselképzelésünkkel kapcsolatban. A munkaerőpiacon fontos hogy a vállalati és a munkavállalói igények találkozzanak, mert mindkét fél csak így lehet sikeres. Az állásportál ezen szeretne segíteni nekünk. Ha van már ötletünk, hogy milyen szakmát végeznénk a közeljövőben, akkor vegyük igénybe az oldal gyorskeresési funkcióját. Nem kell mást tennünk, mint beírni a keresőbe a keresett szakmát, és utána a honlap listázni fogja nekünk a találatokat. Amennyiben nincs még konkrét ötletünk a szakmát illetően, akkor sincs probléma, mert az álláshirdetéseket külön kategóriákban találjuk a weboldalon, betanított munkától a mérnök állásokig. A kategóriák támpontot adhatnak nekünk, hogy melyik az a terület, amelyben szívesen elhelyezkednénk.

A vendéglátás-turizmus húzóágazatnak minősül a munkaerőpiacon. A recepciós munkaerőt szokták keresni a vállalatok. A pozíció betöltéséhez rendelkeznünk kell középiskolai végzettséggel vagy OKJ-s képesítéssel. Az elvégzendő feladatok közé az alábbiak tartozhatnak: vendégek érkeztetése, információkkal történő ellátása a szálloda rendjéről, esetleges problémáinak kezelése, majd utaztatása, és az ezzel járó adminisztratív feladatok ellátása. Az iskolai végzettséget tekintve egyéb tulajdonságokkal is rendelkeznünk kell. Amennyiben recepciósként szeretnénk dolgozni, akkor birtokában kell lennünk kiváló kommunikációs képességeknek mind szóban és írásban, idegen nyelvtudásnak, stressztűrő képességnek, valamint kiváló problémamegoldó készségnek is. Az sem jelent hátrányt, ha vendégorientáltak vagyunk. A vállalatok a bérezésen kívül extra juttatásokat is felajánlhatnak számunkra, amelyek a következők lehetnek: év végi prémiumban történő részesülés, céges telefon biztosítása munkavégzés idejére, napi egyszeri étkezés vagy cafeteria.

Más álláslehetőségek is elérhetőek a weboldalon, vagy a honlap közösségi oldalain is. Érdemes feliratkozni az állásportál hírlevelére is, mert így értesítéseket kaphatunk a legfrissebb álláslehetőségekről. Ne maradjunk le egy lehetőségről sem!

közösség

további frisss

lap tetejére