A Haladásnál készül a München

bz • 2012. június 11., hétfő •
Szombathelyi meccset is beiktat felkészülésébe az 1860 München csapata. A német másodosztályú labdarúgó bajnokság mezőnyét erősítő világoskékek, július 22-én, a magyar bajnoki rajt előtt két héttel lépnek pályára a Rohonci úton.
A Haladásnál készül a München

Tóth Miklós, a Haladás Kft. ügyvezetője és Gelei Károly, menedzser hétfőn újságírók előtt írta alá a barátságos meccsről szóló szerződést. Eszerint július 22-én délután ötkor vagy este hétkor  találkozik egymással a két gárda a Rohonci úton. Jó erőfelmérés lesz a Haladás számára, a Magyar Bajnokság rajtja előtt egy héttel az 1860 elleni játék – jelentette ki Marton Zsolt, alpolgármester. Véleményét osztotta a szombathelyi származású válogatott kapus, Király Gábor  is, aki jelenleg a müncheni klub első számú hálóőre.

Az aláírás után kiderült, a szombathelyi szervezők szerették volna, ha Király csak néhány percre is, de magára ölti a Haladás mezét, ám német részről ezt nem támogatták. A meccsre valószínűleg nem lesz drágább a belépő, mint egy bajnokira – nyugtatott meg mindenkit Tóth Miklós. Az Haladás ügyvezetője azt is elmondta, erős felkészülést terveznek, így a zöld-fehérek nem vehetik félvállról az összecsapást.

Király Gábor portálunknak hangsúlyozta, ő sem veheti könnyelműen a meccset. Az ilyen alkalmakkor dönt ugyanis edzője arról, hogy ki kerül a kezdőcsapatba. Kérdésünkre, miszerint valóban előfordulhat-e, hogy a kispadról kezdi a Bundesliga II következő szezonját, azt mondta minden lehet, de azért bízik magában. A világoskék 1860 München hazai mérkőzéseinek fantasztikus hangulatáról korábban írtunk már élménybeszámolót itt a frisss.hu-n. Néhányan elkísérnek bennünket, hiszen a kemény mag szinte együtt edzőtáborozik velünk – mondja Király.

A Haladás szurkolók biztosan ott lesznek, és reméljük, hogy egy kiváló mérkőzést láthatnak július 22-én, vasárnap, amikor "A ’Király’ hazatér."

közösség

további frisss

lap tetejére