26. Rába úszás: 10 éves volt a legfiatalabb versenyző

Frisss • 2013. augusztus 04., vasárnap •
26. alkalommal rendezték meg a Rába úszást, ahol a 136 nevező közül a legfiatalabb a 10 éves, Böröndi Pálma, a legidősebb pedig a 82 éves, dr. Nagy János volt. Mindenki sikeresen teljesítette a 4,3 folyam kilométeres távot.
26. Rába úszás: 10 éves volt a legfiatalabb versenyző

A szombathelyi Arrabo Szabadidősport Egyesület rendezésében szombaton délelőtt 9 órától kezdetét vette a 26. Rába úszás. Ostffyasszonyfa és Uraiújfalu között átívelő Ragyogó-hídnál gyülekeztek a sportot és a kihívásokat kedvelő úszók. Először orvosi vizsgálaton esett át minden nevező. Majd Décsi Sándor, főszervező köszöntötte a több mint 130 sportolót és hozzátartozóikat. Sokan érkeztek a környékről, de voltak, akik Budapestről, Győrből, Körmendről jöttek.

A Ragyogó-hídnál található emléktáblát is megkoszorúzták. 1839 nyarán járt itt Petőfi Sándor. E helyszín kedvelt találkozóhelye volt Petőfi és Orlay Petrich Somának. Koszorút helyezett el az emléktáblán Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke, Gecse József, a Celldömölki Járási Hivatal vezetője, valamint Mihácsi Szabolcs, Ostffyasszonyfa polgármestere.

11 órakor elrajtolt a mezőny, 136 ember csobbant a 23,5 Celsius fokos, kellemesen hideg vízbe. Őket mentőcsónakok és kenuk követték. A cél a nicki műgátnál volt, ahova körülbelül 2 óra múlva mindenki megérkezett. A verseny lényege nem feltétlenül a dobogó első három helye, hanem a megmérettetés, önmagunk legyőzése, a kitartás, illetve, hogy mindenki épségben érjen célba, és mindenki érezze jól magát – mondta el Bejczy Delinke, az egyik szervező, aki a műgátnál várta az úszókat szendviccsel és langyos teával.

Elsőként Balogh Barnabás úszta le a távot, őt követte Horváth Alex, majd Ölvegyi István. A nők közül dr. Mézes Katalin volt a leggyorsabb.

közösség

további frisss

lap tetejére