Nemény szereptévesztésben

frisss • 2019. április 18., csütörtök •
15 perc hírnévért bármire képes Nemény András: ha éppen nem a bevándorlók befogadásáról szónokol, akkor önhatalmúlag ad át munkaterületeket.
Nemény szereptévesztésben

Az már kiderült, hogy a Nemény András vezette szivárvány-koalíció mire használja a többségét. Első dolguk volt eltávolítani Lovass Tibort a Médiaközpont éléről, majd képzettség nélküli pártkatonákat ültettek önkormányzati cégek bizottsági helyeire.

Tegnapig azt hihettük, hogy csak a szakmai etikát és a józan paraszti észt nélkülözi Nemény. Mára azonban kiderült, hogy a jogszabályokra is fittyet hány.

Történt ugyanis, hogy a kivitelező cég nem végzett a Felsőőr utcai parkolókhoz kapcsolódó munkálatokkal. Így a műszaki átadás-átvétel sem történt meg. A Szombathelyi Önkormányzat sajtóközleményéből az is kiderül, hogy ennek következtében „a parkolókat jogszerűen nem lehet használni”. Fontos tudni, hogy ennek eljárási rendjét jogszabály határozza meg. Ilyenkor a kivitelező cég - szakemberek jelenlétében - átadja használatra a városnak a területet. Milliós beruházások esetén érthető módon ez nem a politikusok, nem is újságírók, hanem az arra kijelölt mérnökök dolga.

Éppen ezért érthetetlen, hogy is vehette magának a bátorságot Nemény András, kísérői jelenlétében, hogy egyszerűen odasétál, és birtokba veszi/adja a területet. Kockáztatva ezzel akár a garanciális feltételeket.

Az Olvasókra bízzuk, hogy eldöntsék, egy ilyen "politikus" komolyan vehető-e.

 

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére