Hende Csaba ragaszkodik városunk zöldterületeihez

Szerző: frisss.hu • 2018. január 23., kedd •
Az elmúlt napokban aláírásgyűjtésbe kezdtek a Parkerdő Lakókertben élők, ugyanis attól tartottak, hogy a Szent II. János Pál pápa utca végén található zöldpark besorolású telket a Városháza átminősíti építési területté. A több, mint 300 aláírást tartalmazó petíció olyannyira célba ért, hogy maga Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője vette a kezébe az ügyet, és kérte munkatársait, hogy a városrész lakóinak érdekei ne sérüljenek.
Hende Csaba ragaszkodik városunk zöldterületeihez

Az eredményekről ma a helyszínen tartottak sajtótájékoztatót, ahol Hende Csabán kívül megjelent Puskás Tivadar polgármester, valamint Kecskés László, a körzet önkormányzati képviselője is.

-Egy ember véleménye is számít, egy ember véleménye is fontos, itt pedig több, mint 300-an fordultak a város vezetőihez, ezért haladéktalan intézkedésre kértem kollégáimat. Szerencsére megtudtam, nyitott ajtókat döngetek, ugyanis Kecskés László, a körzet önkormányzati képviselője már egy ideje a probléma megoldásán fáradozott, ráadásul sikerrel – mondta Hende Csaba, a vasi megyeszékhely országgyűlési képviselője.  

A történet azért is különös, mivel az egész Parkerdő Lakópark nem a város tulajdonában áll, hanem egy Kft.-é, amely jelenleg is fenntartója a városrésznek.  Kecskés Lászlónak tehát a Parkerdő 2005 Kft. képviselőjével kellett tárgyalásokat folytatnia, velük kellett megnyugtató megoldást találnia.

-Úgy gondolom, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás született. A Parkerdő 2005 Kft. képviselője ingyen átadja a városnak a szóban forgó területet, így elképzelhetetlennek tartom, hogy oda valaha is, bárki házakat építsen ismerve városunk koncepcióját – fogalmazott Kecskés László.  

Szombathely város az elmúlt években komoly figyelmet fordított az egészségmegőrzésre, a szabadidősportot és rekreációt biztosító zöldterületek kialakítására, így biztosra vehető, hogy a Parkerdő Lakókertben is ez a koncepció érvényesül. A lakók természetesen jogosan féltették a megmaradt zöldterületet, ugyanis ezen a városrészen van már egy olyan terület, amit eredendően játszótérnek kiáltottak ki, ám szorgos munkások építkeznek most is rajta.

-A Homok út végén található egykori zöldterület egy 2008-as közgyűlési határozat alapján vált beépíthető területté – zárta gondolatait Hende Csaba.

A közgyűlési határozatok áttanulmányozása után kijelenthető, hogy a beépítés alatt lévő területnek Ipkovich György polgármestersége alatt szűnt meg a zöldterületi besorolása és vált beépíthetővé.
Városunk országgyűlési képviselője a mai sajtótájékoztatón hozzátette: "Kifejezetten szeretném, hogy ezen a jelenlegi zöldterületen a város idővel játszóteret, vagy az igényeknek megfelelő szabadidős területet hozna létre az itt élők számára. "

kapcsolódó cikkek

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére