A szombathelyi közgyűlés javaslattal fordul a kormányhoz a gázkészülékek felülvizsgálatának ügyében

Frisss • 2013. június 19., szerda •
Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének Fidesz-KDNP frakciója a mai napon levélben arra kérte dr. Puskás Tivadar polgármestert, hogy a szerdai, júniusi közgyűlés foglalkozzon a társasházakban élő, gázkészülékeket üzemeltető lakók problémájának megoldásával- olvasható szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.
A szombathelyi közgyűlés javaslattal fordul a kormányhoz a gázkészülékek felülvizsgálatának ügyében

Mint írják: Az elmúlt időszakban az önkormányzati képviselőkhöz sok megkeresés érkezett abban az ügyben, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium 19/2012.(VII.20) rendelete alapján, a balesetek megelőzése érdekében a lakóknak el kell végezni a berendezések biztonsági felülvizsgálatát, és a felfedezett hibák elhárításáról is gondoskodniuk kell.

Szombathelyen mintegy tízezren élnek olyan lakásokban, ahol az év végéig a gázkészülékek felülvizsgálatát el kell végezni.

Az eddigi tapasztalatok szerint a felülvizsgálat során számos esetben derült ki, hogy a lakásokban lévő gázkészülékek nem a szabványnak megfelelőek, ezért azokat ki kell cserélni.

Ennek költsége súlyos anyagi terhet jelent az érintett szombathelyi családok számára.

Szombathely polgármestere a Fidesz-KDNP frakció kérésének megfelelően a holnapi közgyűlésen határozati javaslatot terjeszt elő. Ennek értelmében a közgyűlés javasolja Magyarország kormányának, hogy a gázkészülékek biztonsági felülvizsgálati határideje kerüljön meghosszabbításra.

Az eredeti határidő meghosszabbításával lehetőség nyílik arra, hogy a lakók előtakarékossággal felkészülhessenek a felülvizsgálat és az esetleges gázkészülék cserék költségeire.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére