21év után Kálmán nélkül készül a Falco - (képgaléria)

MO, FB • 2013. augusztus 05., hétfő •
Több, mint két évtized után Kálmán Laci nélkül kezdte el a felkészülést a szombathelyi Falco. Bencze Tamás csapata több edzőmérkőzést is játszik szeptemberben, a keretbe pedig több új tag és fiatal játékos is bekerült. A frisss.hu fotósa ott volt az első edzésen. Tekintse meg képgalériánkat!
21év után Kálmán nélkül készül a Falco - (képgaléria)

Elkezdődött a Falco felkészülése. Bencze Tamás vezetőedzőt kérdeztük arról, hogy milyen munka is vár a fiúkra az elkövetkezendő időben.

A felkészülés első hetei mindig a fizikális felkészülésről szólnak. Nincs ez másként a Falconál sem. Főleg a délelőtti edzések azok, amik futásból és kondicionálásból állnak, nagyrész kint, a Csónakázó tónál vagy az atlétiak pályán lehet találkozni ilyenkor a fiúkkal. A délutáni edzések már teremben vannak, annak ellenére, hogy itt is a fizikális felkészítés az első, de itt már előkerül a labda is. Minimális technikai felkészítés is van az első egy-két hétben – mondta el Bencze Tamás.

Szeptemberben több edzőmeccset is játszik a Falco, melyek között hazai pálya is szerepel, így a helyi közönség is megtekintheti majd a csapatot.

Falco KC Szombathely Felkészülési Mérkőzései szeptemberben a következők:

2013. szeptember 10. kedd 18:00 Komarno – Falco KC Szombathely edzőmérkőzés Komarno (SVK)

2013. szeptember 13. péntek 18:00 Falco KC Szombathely - Komarno edzőmérkőzés Szombathely, Arena Savaria

Ezek mellett Bencze Tamás kiemelte még a IV. Horváth Zoltán Nemzetközi Emléktornát, melyen játszik majd a csapat a szombathelyi Arena Savariaban, 2013.szeptember 27.-28.-29.-én.

A keretben is nagy változások lesznek. Idén több mint két évtized után először játszanak majd a fiúk Kálmán Laci nélkül. A vezető edző elmondta, hogy Kálmán Laci nélkül nyilván más lesz a csapat. Sem jobb sem rosszabb álláspont mellett nem voksolt Bencze, egyszerűen csak egy olyan megszokott arc hiányáról beszélt, melyet a közönség több éven keresztül megszokhatott már. Pótlásáról természetesen gondoskodtak, egy külföldi játékos Boban Tomics lesz idén az irányító. De még két tehetséges fiatal beépítését tervezi az edző. Közülük az egyik Váradi Benedek, másikuk pedig Perl Zoltán. Alaphelyzetben nem szeretett volna változtatni a csapat stílusán Bencze Tamás. Továbbra is gyors játékra fognak törekedni, és reméli, hogy agresszívabban és kemnyebben fog majd védekezni a csapat. Lesznek újak a keretben, külföldiek és fiatalok egyaránt, ők korán érkeznek, így könyebb lesz nekik a csapatba beilleszkedni. Jó játékosok ez nem kérdés, nyilván azért igazoltuk őket, mert azt gndoltuk, hogy megfelelőek- tette hozzá.

Mostani keretünkben, a 12-es keretben 5 fiatal játékos is lesz, akik 17-18 évesek.Nemzetközi szinten a saját korosztályukban bizonyítottak már. Van szererncsére sok tehetséges fiatalunk.

Váradi Benedek sajnos térdsérülést szenvedett így még nem tudta elkezdeni az edzéseket. Perl Zoli szintén betegséggel küzködik. De jó esély van rá, hogy a bajnoki rajton részt vehetnek majd.

A kitűzött cél nem lett más idén sem, mint a nyolcba kerülés. Ez a jelenlegi állás szerint reális. Azon belül, hogy hányadik hely, azt nehéz megmondani. Fiatal játékosokat építünk be a csapatba, és ez az eredmnyesség megtartásával sokszor ellentmondásos. De a mi csapatunkban nem!- fejezte be Bencze Tamás.

Összefoglalva:

Falco KC Szombathely Felkészülési Mérkőzések 2013 / 2014

2013. szeptember 10. kedd 18:00 Komarno – Falco KC Szombathely edzőmérkőzés Komarno (SVK)

2013. szeptember 13. péntek 18:00 Falco KC Szombathely - Komarno edzőmérkőzés Szombathely, Arena Savaria

2013.szeptember 19.-22. Göcsej Kupa Zalaegerszeg Zalaegerszeg Városi Sportcsarnok

2013.szeptember 27.-28.-29. IV. Horváth Zoltán Nemzetközi Emléktorna Szombathely Arena Savaria

Bajnoki Start: 2013. október 5. szombat

kapcsolódó galéria


frisss

közösség

további frisss

lap tetejére