A bíróságon felelnek a körmendi autós csalók

Frisss • 2013. augusztus 09., péntek •
A Körmendi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lezárta azt a nyomozást, amelyet korábban üzletszerűen, nagyobb értékre elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított- tájékoztatott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.
A bíróságon felelnek a körmendi autós csalók

A Körmendi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lezárta azt a nyomozást, amelyet üzletszerűen, nagyobb értékre elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított két budapesti, két balatonszárszói és egy érdi férfival szemben, még 2010. májusában.

A gyanú szerint a 25 éves L. Gusztáv, a 26 éves B. Rajmund, a 28 éves K. Bence, a 35 éves H. Tamás és a 37 éves G. Tamás az ország különböző részén olyan személyektől vettek át személygépkocsikat, akik a hitelre vásárolt járműveik havi törlesztőrészletét már nem tudták fizetni.

A férfiak hitelátvállalással történő értékesítés ürügyén szerezték meg az autókat, amelyeket saját maguk, jelentős részüket pedig az egyik budapesti társukon keresztül értékesítettek. Az elkövetők vállalták, hogy a járművekre vevőket keresnek és azt is, hogy a hivatalos ügyintézésben is eljárnak. Az így kicsalt negyvenhárom darab gépkocsi közül tizenegyet Magyarországon, míg nemzetközi tárgykörözés alapján kettőt Görögországban, tizenegyet Romániában foglaltak le a hatóságok.

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére