Zsebe Ferenc elégedett, de hiányérzete is van

Frisss • 2016. november 24., csütörtök •
A hollandok ellen megvolt a csapatban a győzelem lehetősége, mégsem sikerült behúzni a találkozót.
Zsebe Ferenc elégedett, de hiányérzete is van

Ahogy közvetítésünkből is kiderült rendkívül változatos mérkőzést játszott az EGIS Körmend a holland Groningen ellen. Több alkalommal is vezettek Ferencz Csabáék, de az ellenfél képes volt a megújulásra és végül ez meghozta a vendégek számára a győzelmet. A hazaiaknak sincs miért szomorkodni, hiszen a 7 pontos vereség épp elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy továbblépjenek csoportjukból a Rába-partiak.

Egyébként a körmendi kosarasok mellett csak az Albacomp együttesének sikerült ez a bravúr, a soproni csapat búcsúzott Európától.

A Frisss.hu megkereste a körmendi egyesület ügyvezetőjét, Zsebe Ferencet, hogy megossza tapasztalatait a szerda esti mérkőzés kapcsán.

- Nehézkesebb volt a találkozó, mint amit Hollandiában, a Groningen otthonában játszottunk. Hamar 11 pontos előnyre tettünk szert, aztán sajnos elkönnyelműsködtük a folytatást. Okosabb játékkal kellett volna operálni és akkor talán nem így alakul a találkozó. Ráadásul a védekezésünk sem volt annyira kemény, mint korábban. Kicsit emlékeztetett a játékunk a Sopron ellen mutatott produkciónkra. Ott három negyeden keresztül szenvedett a csapat.

Győzelemmel ért fel a szerdaii vereség, hiszen a Körmend továbbjutott a csoportból. Elégedett az eredménnyel?

- A továbbjutásnak mindenképpen örülünk, a mutatott játéknak nem igazán. Jót is fog tenni ez a kis szünet. Teo Cizmicet ismerve biztosan rendezi a sorokat a Falco elleni találkozóig - zárta szavait Zsebe Ferenc.

Egyébként elkészült a sorsolás és az új csoportok kialakítása is. A vasi kosarasok az izraeli Bnei Herzlija, a fehérorosz Cmoki-Minszk és a francia Nanterre ellen folytathatják az Europe Cup küzdelmeket. Első mérkőzését egyébként idegenben, a Nanterre ellen vívják Pettyék (2016. december 14-én).

közösség

további frisss

lap tetejére