Zöld-fehér foci: Gyürki Gergő a pályán szeretne bizonyítani

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. június 02., csütörtök •
A tehetséges futballista csak az NB I-es labdarúgó-bajnokság végén jutott szerephez, de akkor Gera Zoltánnal is megismertette magát.
Zöld-fehér foci: Gyürki Gergő a pályán szeretne bizonyítani

A 22 esztendős zöld-fehér játékos a Ferencvárosi TC második csapatában kezdte pályafutását, ám ott nem kapott sok lehetőséget, ezért alsóbb osztályú csapatokban játszott tovább. A 173 cm magas középpályás megfordult már Tatabányán és a Pénzügyőr SE csapatánál is, innen igazolta le a Haladás. Az első osztályban a Puskás Akadémia FC elleni mérkőzésen mutatkozott be. Idén, április 2-án, Halmosi Péter helyett állt be a 83. percben.

Mennyire hátráltatott a sérülés?
Nagyon hátráltatott, ennek pedig az volt az oka, hogy már a felkészülés során sérülést szenvedtem. Ez sajnos eléggé elhúzódott, aminek következtében a kondimat is elvesztettem és nehezen tudtam csak visszarázódni. 

A bajnokság végén azonban szerepet kaptál Mészöly Gézától…
Igen és igyekeztem is ezt meghálálni. 

Szerinted milyen volt a csapat szereplése?
Szerintem kiváló eredményt értünk el. Noha volt egy kis hullámvölgyünk március végén, miután abból szerencsésen kilábaltunk, a sorozatos szerda-szombat ritmust is kiválóan teljesítettük, a lendületünk pedig kitartott a bajnokság végéig. 

Emlékezetes volt az utolsó fordulóban, a Fradi elleni beállásod…
Szerencsére jól szálltam be, a pár perc ellenére sokat lehettem játékban és úgy gondolom, hogy lendületet tudtam adni a többieknek. A 87. percben léptem pályára és szinte azonnal ,,befűztem” a magyar válogatott egyik legjobbját, Gera Zoltánt. Ez volt számomra a legemlékezetesebb pillanata az idei bajnokságnak, aztán odarúgtak nekem, de ilyenkor ez a törvényszerű. 

Milyen folytatást vársz nyáron, illetve ősszel?
A következő szezonban is ott lesz a Haladás a mezőny első felében. Én stabilabban akarok focizni, nem szeretnék megsérülni és a terveim szerint sokat leszek majd a pályán. 

A TF testnevelő szakán a nyáron államvizsgázó Gyürki Gergőtől megtudtuk, hogy június közepéig igyekszik nagyon sokat tanulni, pihenni, illetve a szezonban kimaradt 7 hetet is erőnlétileg bepótolni.    

 

közösség

további frisss

lap tetejére